StoryEditorOCM
KošarkaOčajna šuterska večer

Još jedan šokantan udarac za Narančaste: Jeronimo Šarin sa svojim Furnirom slavio na Baldekinu u važnoj bitki za ostanak

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2022. - 19:58

Košarkaši Šibenke doživjeli su još jedan u nizu teških udaraca ove sezone. Ovaj put poraženi u svojoj dvorani od zagrebačkog Furnira. No, na Baldekinu se veselio barem jedan Šibenčanin- Jeronimo Šarin, koji je na klupi ekipe iz Dubrave ostvario silno važnu pobjedu u borbi za ostanak.

S druge strane, Narančaste čeka jako teška bitka za prvoligaški spas u 'sportskom ratu' što će nedvojbeno biti Liga za ostanak u kojoj će svaka pobjeda biti vrlo važna.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Uostalom, jedna od tih kvalifikacijskih utakmica bila je i ova s Furnirom. Domaćini su vrlo dobro otvorili dvoboj i poveli (21:11). Međutim, momčad trenera Damira Milačića pravi je majstor u lakom prosipanju prednosti. Tako je bilo i ovaj put, pa su gosti već do kraja prve četvrtine uhvatili rezultatski priključak.

Kako je utakmica odmicala bilo je sve jasnije kako će se pobjednik odlučivati u završnici 'na jednu loptu'. U zadnjim minutama Šibenka je grčevito lovila vodstvo Furnira. Konačno, Narančasti su dobili priliku da u zadnje tri i po sekunde dođu do produžetka. Tešku tricu šutirao je Rebić, ali je lopta ostala na obruču.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Ali, bilo je nerealno očekivati da se Šibenka spasi 'ludom' tricom u šuterski očajnoj večeri. Naime, Narančasti su protiv Furnira ispalili čak 32 šuta za tri poena, od kojih je samo sedam pronašlo cilj. Bio je to jedan od glavnih uzroka neugodnog poraza Šibenčana.

Šibenka- Furnir 72:75 (24:21, 18:17, 10:16, 20:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 200. Suci: Tomislav Hordov, Dino Vukušić, Frane Mjeda.

Šibenka: Arslanagić (14), Rebić (12), Gulin, Bašić (5), Grgurica, Solomun (6), Antić, Jambrović (21), Pleadin (6), Paić (8).

Furnir: Prelec, Vidović (13), Babic (6), Krajina (14), Nazor, Samac (7), Mandalinić (13), Tišma, Bjelanović (5), Karahodžić (17).

02. svibanj 2024 06:47