StoryEditorOCM
KošarkaU nedjelju svi na baldekin

Iz tabora Šibenke pozivaju navijače da napune tribine; Narančasti žele ostati maksimalni u domaćem prvenstvu

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2022. - 12:41

Košarkaši Šibenke odlično su ušli u domaće prvenstvo s dvije pobjede (Dinamo i Gorica). Kad se na to nadoda slavlje u Ljubljani kontra Ilirije u Alpe Adria Cupu, može se konstatirati da je početak sezone Narančastih iznad očekivanja. To više što su u njezin osvit ostali bez američkog playmakera Nabe Echolsa, koji je bio programiran za vođu mlade šibenske momčadi.

S druge strane, nedjeljni protivnik Narančastih u HT Premijer ligi- Zabok, krenuo je s tri poraza:

- Utakmice nam dolaze kao na tekućoj vrpci. Zabok nam je šesta utakmica u 14 dana. Otežavajuća okolnost je, osim puta iz Ljubljane gdje smo izgubili noć i cijeli četvrtak, to što nismo mogli dan prije utakmice trenirati u dvorani na Baldekinu s obzirom da je zauzeta, pa smo morali na pričuvni položaj na Ražine. Sve su to okolnosti koje pozivaju na oprez, a najbitnija stvar je ta da omjer 0:3 Zaboka ne pokazuje njihovu pravu kvalitetu. Oni su dobra ekipa, čak štoviše, ekipa koja može ‘zagorčati život‘ svakome- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Bruno Rebić, branič Šibenke istaknuo je da ključ pobjede prije svega leži u tome da se zaustavi kreacija Zabokovih vanjskih igrača Tomasa i Garretta:

- Ako na to uspijemo nadograditi našu agresivnu igru sa puno trčanja prema naprijed onda vjerujem da će nam u nedjelju put do pobjede biti puno lakši- poručio je Splićanin u dresu Šibenke.

Iz tabora Narančastih pozivaju publiku da dođu u nedjeljuna Baldekin podržati ekipu:

- Momci su svojim zalaganjem definitivno to zaslužili. Želio bih da sinergija publike i igrača donese jednu dodatnu energiju koja će nam sigurno biti potrebna da bi dobili ovako važnu utakmicu- zaključio je Milačić.

Utakmica Šibenka- Zabok igra se u nedjelju u 18 sati.

27. travanj 2024 04:51