StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Dvostruka injekcija za košarkaše Šibenika posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka: Potpisali Mileković i Korać

5. siječnja 2019. - 11:13

Šibenčani su bili aktivni posljednja dva dana zimskog košarkaškog prijelaznog roka. Nakon što je za "narančaste" u petak potpisao 21- godišnji krilni centar Nik Slavica, u subotu su još dvojica igrača pristupila GKK Šibeniku.

Jedan je povratnik Ivan Mileković, 30- godišnji, 198 centimetara visok košarkaš, koji je prošle sezone nosio dres Šibenika. Budući da se na početku ove sezone nije uspio dogovoriti s čelnicima "građana" o nastavku suradnje, Zagrepčanin je otišao u Hermes Analiticu. Ipak, nakon šest mjeseci Mileković se vraća na Baldekin, što će sigurno razveseliti trenera Mira Jurića, budući da se radi o iznimno karakternom momku i zahvalnom igraču koji može popuniti pozicije klasičnog krila, ali i krilnog centra.

 

 

Drugi igrač koji će pojačati redove Šibenika je crnogorski playmaker Nikola Korać (185 centimetara). Čovjek slavnog košarkaškog prezimena prvi dio sezone odradio je u zagrebačkom Boscu i to mu je bio prvi kontakt s hrvatskom košarkom. Budući da se radi o igraču koji će 15. siječnja napuniti 33 godine, logično je da ima dosta iskustva, a među ostalim skupljao ga je u crnogorskim ABA ligašima Mornaru, Sutjesci i Lovćenu. Korać bi svojim iskustvom trebao pomoći mladim šibenskim braničima Šariću, Klepi i Gulinu.

Budući da su Baldekin na koncu jesenskog dijela prvenstva napustili Martin Junaković i Matija Poščić, uprava kluba bila je primorana reagirati na tržištu i ojačati ionako skraćenu rotaciju s kojom su se "narančasti" mučili u prvom dijelu sezone.

S trojicom novih igrača (Slavica, Mileković i Korać) trener Jurić ima koliko- toliko potrebnu širinu i kvalitetu s kojom opstanak Šibenčana u HT Premijer ligi ipak ne bi trebao doći u pitanje. To više što su neki konkurenti Šibenika (Hermes Analitica, Gorica) ove zime doživjeli teško nadoknadive igračke egzoduse.

19. travanj 2024 01:50