StoryEditorOCM
KošarkaUzbudljiva završnica

Djevojke Stipe Bralića mali dalmatinski derbi izvukle na iskustvo: gošće vodio bračni par koji je ostavio traga i u šibenskom sportu

Piše Krešimir Gulin
20. prosinca 2020. - 20:01

Košarkašice Šibenika u uzbudljivoj završnici stigle su do četvrte ovosezonske pobjede koja im praktički osigurava mjesto u Ligi za prvaka.

Takav rasplet veoma je izvjesan, jer su Ragusa, Pula i Šibenik kvalitetnije ekipe od ostatka društva u skupini jug. Ekipi trenera Stipe Bralića na ruku ide i podatak da imaju čak četiri utakmice manje od vodeće Raguse.

Inače, bila je ovo prva utakmica Šibenčanki nakon gotovo mjesec dana pauze zbog problema s koronavirusom. Činilo se da će Bralićeve djevojke rutinski do pobjeda, kada su sredinom treće ćetvrtine imale vodstvo (53:40). Međutim, tada su 'zakočile' u napadu i u idućih 12 minuta postigle samo tri koša.

Iskoristile su to gošće i ubačajem kapetanice Josipe Zovko izjednačile na (56:56) tri minute prije kraja. No, do kraja utakmice Splićanke su više nisu zabile iz igre, a jedini poen koji su postigle bio je onaj Nike Lokice s linije slobodnih bacanja.

S druge strane, Šibenčanke su pobjedu izvukle na iskustvo, tricom kapetanice Ive Cigić i Ivane Dujić, ponajbolje igračice malog dalmatinskog derbija koja je imala mirnu ruku kod izvođenja 'penala'.

Zanimljivo, ekipu iz Splita vodi Žana Lelas, koja je s tadašnjim Elemesom potpisala neke od najvećih uspjeha šibenske ženske košarke. Desna ruka joj je suprug Vjekoslav Lokica, koji je u dva navrata bio trener nogometaša Šibenika.

Šibenik- KAŽL  61:57 (16:14, 25:17, 12:17, 8:9)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Danijela Čanković, Karlo Mirčeta, Mateo Matov.

Šibenik: Ujević (8), Silov (17), Barišić, Tabula (10), Cigić (3), Džafić (2), Skrozić, Šarić (3), Milković, I. Dujić (18).

KAŽL: Strilić (3), Ljubić (4), Nejašmić (20), Bešlić, Lokica (17), Zovko (4), Ljubos, Marić (9), N. Dujić, Smiljanić, Božan.

26. travanj 2024 23:27