StoryEditorOCM
Ostalosve su zdrave

Košarkašice Šibenika preživjele novu turu sportske izolacije: u nedjelju će opet na parket protiv ekipe koju vodi poznati sportski bračni par

Piše Borislav Juras
19. prosinca 2020. - 16:13

Košarkašice Šibenika su preživjele novu turu sportske izolacije, nemogućnost treniranja uvjetovanu slučajevima pozitivnih testova na koronavirus u njihovim redovima. Od 16. prosinca opet mogu organizirano trenirati, pa je već prijavljena i nova utakmica koju će igrati. To je ona sa sastavom Košarkaške akademije Žana Lelas, a riječ je o zadnjemu kolu južne skupine Premijer lige.

Uspiju li upisati pobjedu u tome dvoboju, a neovisno o brojnim zaostalim utakmicama, praktički će osigurati mjesto među najbolja tri sastava skupine, vrijedno plasmana u 'ligu za prvaka'. U kakvom su natjecateljskome ritmu uoči KAŽL-a, dovoljno govori podatak da će im to biti tek druga službena utakmica nakon listopada!

- Preduvjet za odigravanje nedjeljne utakmice je da ne bude novih slučajeva koronavirusa. Nažalost, zbog čestih prekida treninga u pandemiji, uvjeti su nam neregularni. Posebno sad, jer, u odnosu na suparnice, nemamo mogućnost adekvatne pripreme za utakmice. Kad ćemo igrati zaostale dvoboje, još je upitno- veli Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik koji je utakmicu sa sastavom splitskoga KAŽL-a prijavio za nedjelju u 17 sati na Baldekinu.

I Vodičanke u izolaciji

Iako ih koronavirus još nije 'posjetio', košarkašice Vodica su odgodile drugu uzastopnu utakmicu u Prvoj ligi (skupina B). Ona s Jabukom je otpala u vrijeme dok je bilo nejasno smiju li (po epidemiološkim mjerama) članice prve lige nastaviti sezonu, a dvoboj s vodećom Orkom je odgođen jer trener Bore Vuković nije mogao okupiti sastav.

Razlog- nekoliko njegovih igračica je, zbog kontakata s korona pozitivnima, moralo u izolaciju. Ne bude li novih izolacija, ovoga vikenda bi cure Vodica trebale u goste Folki Borovje, što im je jedna od ključnih utakmica u lovu na ligu za prvakinje.

18. travanj 2024 03:04