StoryEditorOCM
Košarkapeh za pehom

Baldekin je postao ‘bolnica na kraju grada‘: baš kad su proigrali ozlijedio im se najbolji igrač

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2024. - 12:53

Peh za pehom, ozljeda za ozljedom! Tako bi se u najkraćem mogla opisati sezona košarkaša Šibenke. Još od ljeta sudbina Baldekina je takva da se više priča o zdravstvenom biltenu nego o košarci.

Godina puna ‘pegula‘ počela je još u ljeto, u pripremnom razdoblju. Podsjetimo,tada su na operacijskom stolu završili Pavao Paić i Juraj Pleadin.

Prvi se još uvijek nije vratio na parket i neizvjesno je kada će to biti. Drugi je nakon operativnog zahvata na kuku ponovno ‘pod zastavom‘, ali još uvijek hvata pravu formu.

Posebna priča je i centar Đorđe Topolović, centar koji je doveden iz Cedevite s reputacijom dobrog pojačanja. Međutim, igrač iz BiH ni izbliza još nije uspio pokazati svoj potencijal na Baldekinu.

Naravno, razlog su ozljede. Jer, čovjek je dvaput lomio isti prst na šuterskoj ruci.

Topolović se konačno priključio treninzima i mogao bi biti na raspolaganju treneru Pandži, možda već u subotnjoj utakmici s Cedevitom.

image

Đorđe Topolović

Niksa Stipanicev/Cropix

Umjesto da tuguju, na Baldekinu su posegnuli za ‘crnim‘ šibenskim humorom i umjesto pozdrava vas pitaju: ‘Imate li koji prst viška?.

Naime, Topolović nije jedini košarkaš Šibenke koji ima problema s prstima. Dio sezone je van stroja zbog ozljede prsta bio i Amerikanac Howard. Zbog iste ozljede trenutačno je na oporavku mladi Šarić.

No, najnoviji i vrlo težak udarac Narančasti su doživjeli na prošloj utakmici s Dubravom na Baldekinu. Slavlje nakon uvjerljive pobjede poremetila je vijest o ozljedi ponajboljeg igrača Marka Lukića.

Premda iz kluba još uvijek nema službenih informacija, polivalentni košarkaš slomio je mali prst i za njega je sezona najvjerojatnije okončana.

Loša je to vijest za simpatizere Šibenke jer došla je u trenutku kada je momčad u naletu, s pet pobjeda u seriji. Baš u momentu kada se činilo da su se Narančasti konsolidirali pod vodstvom novog trenera Pandže nakon turbulentnog početka sezone.

Ali, kao da su se na Baldekinu nekome gore teško zamjerili...

Doduše, Šibenka će početko ožujka nakon završetka drugog kruga prvenstva imati priliku reagirati na tržištu i pronaći novog igrača za kraj sezone.

No, Lukića će biti jako teško nadomjestiti, jer je momak rođen u Prištini ali košarkaški odgojen u SAD-u u svega desetak utakmica u narančastom dresu opravdao status pravog pojačanja. Za razliku od mnogih koji su proteklih sezona prodefilirali Baldekinom.

Bez Lukića će Šibenčani morati u subotnji važan sraz s Cedevitom za podjelu što boljih startnih pozicija uoči trećeg kruga prvenstva Hrvatske.

image

 Josip Pandža, trener Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

- Jako respektiram momčad Cedevite Junior iz razloga što igraju u visokom intenzitetu i zato što imaju veliki broj domaćih igrača koje vodi jedan od najboljih trenera na ovim prostorima Damir Mulaomerović. Sigurno je da su ekipa koja ima i glavu i rep.

Naš pristup mora biti kao u drugom poluvremenu protiv Dubrave kada 13 minuta nismo primili koš iz igre.

Svima nam je u interesu da nastavimo svoj niz pobjeda.

Ono što nam se ne smije dogoditi to je pristup kao u prvom poluvremenu protiv Dubrave gdje smo bili u napadu sebični i neaktivni u obrani, bez koncentracije, bez želje i bez dobrog pristupa.

Protiv Cedevite moramo odigrati jako dobru utakmicu ako želimo do pobjede- rekao je Josip Pandža, trener Šibenke.

Utamica Šibenka- Cedevita Junior igra se u subotu u 19 sati.

07. svibanj 2024 19:35