StoryEditorOCM
OstaloU kulturnom centru Vodice

Završen prvi dio 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, nastavak je idućeg vikenda<br />  

Piše šibenski.hr
19. svibnja 2019. - 18:14

S okruglim stolom na kojem je Prosudbeno povjerenstvo koje čine dramaturginja i teatrologinja, profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Mira Muhoberac; glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Vjekoslav Janković i istaknuti kazališni kritičar i glumac, također profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Jasmin Novljaković, dalo svoj osvrt na posljednje dvije predstave odigrane jutros, završen je prvi dio prvog dijela 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Pogledali smo dvije izvrsne, posve različite predstave; jednu plesnu, visoko estetski vizualiziranu dramu nastalu prema tekstu Shakespearove tragedije i drugu pučku komediju s izvrsnim glumcima, gotovo stand up komičarima. Bio je to odličan završetak kazališnog vikenda i priprema za nastavak koji nas očekuje već idućeg petka.

Drugi dio Festivala otvara Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice s predstavom Čekat ću te kod ružičastog kontejnera, nastaloj prema kratkim pričama Želimira Puljića i Luke Paljetka, a zatim ćemo kroz tri dana vidjeti još trinaest najboljih ovogodišnjih amaterskih predstava.

U nedjelju, 26. svibnja u 19 sati u Kulturnom će centru biti dodijeljene nagrade najuspješnijima u deset različitih kategorija.

Festival organiziraju Hrvatski sabor kulture i vodičko Pučko učilište uz materijalnu potporu Ministarstva kulture, Grada Vodica, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice grada Vodica.

Medijski pokrovitelji su Šibenski list, Radio Ritam i portal Infovodice.

26. travanj 2024 12:39