StoryEditorOCM
OstaloPretpremijera u rujnu

Kazališni amateri pripremaju Brešanovog Cezara

Piše Katarina Rudan
14. lipnja 2019. - 12:28

Usporedno s predstavom "Čekat ću te kod ružičastog kontejnera", Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice marljivo je radila na ansambl-predstavi "Julije Cezar" Ive Brešana. I evo, netom nakon vrlo uspješnog nastupa na nacionalnom festivalu kazališnih amatera i nominacije Anđele Fržop za najbolju glumicu festivala, Pučko učilište najavljuje novu pretpremijeru u rujnu ove godine. "Julije Cezar" je suvremena tragedija u deset slika, koja će s već odigranom komedijom "Nihilist iz Vele Mlake" i dramoletom "Mastodont" činiti značajnu programsku trilogiju. Sva su djela Ive Brešana uvijek i smiješna i tužna, crnohumorna, nakazno-komična, groteskna.
Jedanaest glumaca Dramske amaterske družine POU-a Vodice kroz ovu izvedbu uči tragediju, a baveći se kazalištem u kazalištu, upoznaje i njegov ustroj. Priča je to o direktoru jednog našeg kazališta koji 1990. godine doživljuje sudbinu Julija Cezara u rimskom Senatu 44. godine prije Krista.
Za režiju i prilagodbu teksta ponovno je zaslužan voditelj Dramske amaterske družine Zdravko Todorović, a igraju: Miljenko Antulov, Joanne Juričev, Dario Radin Mačukat, Marijana Fržop, Anđelko Babačić, Andrea Poljičak, Martina Ristić Stipandžija, Ante Strikoman, Ante Radin Mačukat, Martina Silov i Andrea Poljičak. Kostime je izradila Kate Škugor, svjetlom i tonom ravna Mario Petrović, a predstava je nastala u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice.

20. travanj 2024 03:52