StoryEditorOCM
KnjigeUz 70. obljetnicu Croatia Recordsa

Siniša Škarica promovirao prvu knjigu iz trilogije "Tvornica glazbe"

19. kolovoza 2017. - 16:21

"Tvornica glazbe — priče iz Dubrave" prva je (od triju) knjiga Siniše Škarice objavljena u povodu 70. obljetnice diskografske kuće Croatia Records koja je promovirana u šibenskoj Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

Autor, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Croatia Recordsa, u tom vrijednom izdanju, svojevrsnoj biografiji hrvatske i ex-yu diskografije objedinjuje razdoblje od 1947. - godine osnivanja Jugotona - pa do 1969. godine.

Pripremljen je i drugi i treći nastavak "Tvornice glazbe" u kojemu su vrlo temeljito, kroz arhivsku građu i višedesetljetne bilješke i eseje samog autora obrađena razdoblja od 1969. pa do 1991. godine, te od 1991. godine do danas. Bit će objavljene do kraja ove, odnosno na proljeće iduće godine.

O knjizi su na šibenskoj promociji govorili Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, Natalija Cajić, urednica knjige, Sanja Bachrach Krištofić, jedna od urednica izdanja koja ujedno potpisuje i njezinu likovnu obradu, Zlatko Gall, pisac i kritičar te sam autor.

26. travanj 2024 05:05