StoryEditorOCM
OstaloOžujak u šibenskom teatru

Pogledajte predstavu o sudbini slijepe Molly, ali i "Ustav Republike Hrvatske" u režiji Vinka Brešana

28. veljače 2018. - 21:11

Ožujak u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu donosi premijeru predstave Briana Friela "Molly Sweeney" koju redateljski potpisuje Bruna Bebić, a ostvarena je u suradnji sa splitskom Umjetničkom akademijom.

- Riječ je o drami koja govori o sudbini Molly, žene slijepe od djetinjstva koja živi ispunjeno i zadovoljno. Samopouzdana je i vedra osoba, integrirana u društvenu zajednicu. Prepušta se ambicijama svog nemirnog, poduzetnog i vječno neuspješnog muža te uz pomoć, nekoć blistavog, očnog kirurga, zapuštene karijere koji grčevito pokušava povratiti slavu, pristaje na rizičnu operaciju. Postaje projekt slavodobitnog povratka vida, a da joj baš i nije sasvim jasno zašto. Povratkom vida njezin svijet se nepovratno ruši – navode u šibenskom kazalištu.

U predstavi glume mladi Monika Vuco, Pere Eranović i Alen Čelić. Predstava će najprije biti izvedena u Splitu na Umjetničkoj akademiji u nedjelju, 4. ožujka, a pet dana kasnije u foajeu šibenskog teatra u 20 sati, dok će sutradan, 10. ožujka, biti održana i repriza.

"Molly Sweeney" početak je nove suradnje sa splitskom Umjetničkom akademijom, pa će šibenska publika u travnju moći vidjeti još tri naslova nastala u produkciji akademije: "Roko i Cicibela", "Klaunovi" i "Molly Bloom".

U ožujku u Šibenik stiže i "Ustav Republike Hrvatske“ u izvedbi zagrebačkog Kerempuha. Riječ je o kazališnom uprizorenju teksta Ante Tomića i Rajka Grlića prema kojem je snimljen i istoimeni film. Predstavu je režirao Vinko Brešan, a na daskama šibenskog teatra zaigrat će 12. i 13. ožujka.

Svjetski dan kazališta za mlade, 20. ožujka, obilježit će Otvoreni sati na kojem će javnosti svoj rad predstaviti polaznici Dramskog studija i radionice "Ivana Jelić" HNK u Šibeniku.

Dan poslije, na prvi dan proljeća i Svjetski dan lutkarstva, kazalište će svoja vrata otvoriti djeci iz gradskih vrtića koji će se predstaviti sa svojim lutkarskim igrokazima, nakon čega će u foajeu biti održan okrugli stol za voditelje dramskih grupa.
Veliko zanimanje publike, očekuje se, privući će, 22. ožujka, Đurologija, autorski projekt glumca Branko Đurića, a Svjetski dan kazališta, 27. ožujka proteći će u znaku hvaljene predstave HNK Split "Čovik, zvir i kripost“ Luigija Pirandella u režiji Nenni Delmestre. Predstava će reprizno biti izvedena i sutradan, 28. ožujka.

27. travanj 2024 06:28