StoryEditorOCM
OstaloKOMPLETAN PROGRAM

Travanj u šibenskom HNK-a: gostujuće drame, domaće komedije, koncerti klasične glazbe, ‘Carevo novo ruho‘ za djecu...

Piše Z. P
29. ožujka 2024. - 21:36
Predstava Dodji gola na veceru u reziji Nine Kleflin, ponovno je na repertoaru šibenskog kazališta  Tonka Lokas/Cropix

Travanj u šibensko kazalište donosi zanimljiv program: od gostujućih predstava izdvajamo religioznu dramu ‘Bio sam tamo‘, komediju ‘Sve ministrove laži‘, dramu ‘Početak‘ te komediju ‘Privatni životi‘ a ponovno je na repertoaru i domaća komedija ‘Dođi gola na večeru‘ te nedavno izvedena ‘Antigona‘, od koncerata klasične glazbe izdvajamo koncert ‘L‘Opera Italiana‘, a za djecu ‘Carevo novo ruho‘

GOSTUJUĆE PREDSTAVE – RED SMJEHA RED DRAME Mjesečni program započinje religioznom monodramom „Bio sam tamo“ u izvedbi i režiji Pere Eranovića, u produkciji Kazališta „Ritam igre“ koja je na programu u srijedu, 3. travnja u 20 sati.

Predstava „Bio sam tamo“ je epohalna priča Velikog petka ispričana ustima rimskog centuriona koji je zapovijedao Kristovom egzekucijom i koji je na kocki dobio Njegovu tuniku, a nastala je prema motivima romana „Tunika“ Lloyda C. Douglasa

Komediju „Sve ministrove laži“ Gradskog kazališta Mali princ iz Omiša pogledajte u petak, 5. travnja s početkom u 20 sati. „Sve ministrove laži“, autorski je projekt vrijednog, malog ali ambicioznog tima profesionalnog kazališta Mali princ, iz Omiša, a inspiriran je talijanskim komedijama, ali i aktualnim događanjima u društvu.

Ministar, mladi pisac i oštroumna slobodna žena, i više nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut i niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Imamo sve: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre, smiješno ali i dirljivo“, poručuju autori.

U predstavi glume Ivana Giove Župa, u ulozi književnice Sofije, veteran komedije Marijan Grbavac u liku osebujnog Ministra te mladi glumac Mate Tavrić, kao pisca Florijana.

Teatar Exit i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak donose nam dramu „Početak“, koja je na programu u srijedu, 10. travnja u 20 sati.

Riječ je o zanimljivoj duodrami iz pera Davida Eldridgea koja se bavi ljubavlju i odnosima. U gotovo realnom vremenu priča nas voajerski uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, ali i moguće ljubavi pitajući se je li kasno da život iznova počne u četrdesetim godinama. Redateljica Aida

Bukvić priču je smjestila u Zagreb, u večer nakon Lucijine (Dijana Vidušin) zabave useljenja u njezinu novom stanu u kojem ostaje posljednji preostali gost, Danijel (Dražen Šivak)…

Za kraj travnja, u ponedjeljak, 29. gostuje nam komedija „Privatni životi“ GK Joza Ivakić iz Vinkovaca. Predstava je nastala po tekstu Noëla Cowarda, a režiju potpisuje Hrvoje Korbar. Uloge tumače: Vladimir Andrić, Katarina Baban, Martina Stjepanović Meter i Vedran Dakić.

Elyot i Sybil bračni su par koji odlazi na medeni mjesec na Azurnu obalu, gdje se nalazi i drugi novopečeni bračni par, Amanda i Victor. Zaplet drame počinje u trenutku kad se susretnu Elyot i Amanda, koji su bili u braku tri godine, a razvedeni su posljednjih pet godina. Njihov strastven odnos ubrzo se ponovno razvija…

DOMAĆE USPJEŠNICE – „ANTIGONA“ I „DOĐI GOLA NA VEČERU“ Novi premijerni naslov HNK u Šibeniku „Antigona“, nastala prema tekstu Jeana Anouilha, a u režiji Jasmina Novljakovića na repertoaru je u petak, 12. travnja u 20 sati. Anouilh je mitsku tragediju pretvorio u modernu dramu, pa ju je morao reinterpretirati, spustiti na zemlju, morao je uništiti njezin izvorni oblik ili se barem pretvarati da ga uništava. Likovi u drami nose suvremenu odjeću, razgovaraju o automobilima i puše cigarete.

Antigonu tumači mlada šibenska glumica Lucija Alfier, a uz nju na sceni su i Krešimir Jelić (Kreont),

Ana Perković (Izmena), Oriana Kunčić (Dadilja, Kor), Kristian Šupe (Hemon), Bojan Brajčić (Stražar) te

Zdravko Vukelić (Drugi stražar, Glasnik).

Komedija „Dođi gola na večeru“ ponovno je na repertoaru kazališta, a možete je pogledati u petak, 26. travnja i subotu, 27. travnja s početkom u 20 sati. Predstava nastala pod redateljskom palicom Nine Kleflin, a uigrana glumačka ekipa koju čine Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Oriana Kunčić, Lucija Alfier i Krešimir Jelić pobrinut će se da vam izmame osmjeh na lice.

“Dođi gola na večeru“ priča je o Bernardu, arhitektu iz Pariza, (kod nas iz Zagreba) koji šalje svoju suprugu Žanu njezinoj majci za vikend, u nadi da će se moći provesti romantičnu i strastvenu noć sa svojom ljubavnicom. Da da bi večer bila što uspješnija, unajmio je kuharicu koja sasvim slučajno ima isto nadimak kao i njegova ljubavnica. Kao alibi pozvao je svog prijatelja Roberta da im se pridruži na večeri. Plan izgleda savršeno. Što bi moglo poći po zlu?

Također u travnju nas očekuje nekoliko koncerata, od klasične glazbe do klapske pisme, L‘Opera Italiana, Šibenske glazbene večeri, koncert klape Sebenico te nekoliko vanjskih programa.

12. travanj 2024 00:29