StoryEditorOCM
KonavleDOM KULTURE U ČILIPIMA

Održana javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

Piše PSD.
2. ožujka 2020. - 15:39
Dana 28. veljače u Domu kulture u Čilipima, održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom.

Prvo stručno predavanje održala je Marlena Ćukteraš, dr.sc. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila glavne teme javne tribine a to su Mogućnosti smanjenja nastanka otpada, Pravilnom razdvajanju otpada te Ponovnoj upotrebi predmeta, kao i o važnosti Recikliranja, te novoizgrađenom reciklažnom dvorištu u Popovićima.

Drugi dio tribine održala je Ivana Paladin Soče, mag. ing. agr. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila temu Kompostiranje.

Nakon stručnih prezentacija sudionicima javne tribine obratili su se gosp. Pavo Grmoljez i gosp. Matija Urlović, djelatnici Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o. koji su pobliže opisali trenutno stanje i planove vezane za gospodarenje otpadom na području Općine. Potom su uslijedila mnogobrojna pitanja zainteresiranih. Odaziv stanovnika Konavala bio je znatno veći nego na ranijoj tribini što pokazuje da se interes za održivo gospodarenje otpadom povećava.

Događaj se realizira kao dio akivnosti EU projekta „Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 435.162,58 kn.

Više o EU fondovima možete pronaći na internet stranici: www.strukturnifondovi.hr
03. svibanj 2024 00:00