StoryEditorOCM
RegionalPAKAO KOD VODICA

Foto: Priprema se evakuacija stanovništva, ‘Ljudi automobilima pokušavaju pobjeći, vatrena stihija progutala je stambene objekte i dalje se širi!‘

Piše šibenski.hr
13. srpnja 2022. - 16:33

NOVO: Kako doznajemo s terena, zbog velikog požara koji je još uvijek van kontrole, uskoro će krenuti evakuacija stanovništva.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, vatra je progutala i stambene objekte te se nastavlja širiti. Ceste su zakrčene. Mnogi pokušavaju automobilima pobjeći od vatrene stihije.

Ranije objavljeno:  Zapovjednik JVP-a Vodice, Antonio Begić, komentirao je situaciju na požarištu:

- Gore borova šuma, nisko raslinje, ima i ugroženih objekata pa smo sada koncentrirani na to - kazao je Begić.

- Imamo požarno ludilo, imamo više fronti, trenutno nam je probio požar od onog dijela gdje je bio prije sat vremena, sad se dva kilometra probio prema mjestu Zaton - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za portal Dalmacija danas.

Kako kažu mještani Zatona, od dima se ne može disati, svim kafićima vjetar je izvrnuo tende od kafića, a neki pokšavaju autima napustiti mjesto.

Na terenu je i Boris Dukić, zapovjednik DVD-a Zaton.

- Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo- kratko nam je kazao.

Šibenski vatrogasci u srijedu nešto iza 11 sati dobili su dojavu o požaru otvorenog prostora kod arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica u vodičkom zaleđu.

Kako se doznaje u županijskom Centru 112 na terenu je 30-ak vatrogasaca s desetak vozila, a u gašenju su se zemaljskim snagama priključila i dva kanadera.

Inače, požari su vrlo česti na tom lokalitetu između Vodica i Zatona, odnosno oko Benkovačke

image

Požar u vodičkom zaleđu vidljiv je i iz Šibenika

Facebook/Vatrogasci 193
30. travanj 2024 19:28