StoryEditorOCM
ForumNOVO OTKRIĆE

Cure jezivi detalji, poznati rezultati obdukcije ubijene djevojčice Vanje, bila je živa u automobilu

Piše VIJESTI SD
24. prosinca 2023. - 15:10

U nalazu obdukcije Sudske medicine, koja je trajala 17 dana, navodi se da je Vanja Gjorčevska preminula od vatrenog oružja. Ovo otkriće opovrgava nagađanja u medijima i komentare profesora kriminologije koji su sugerirali da se djevojčica možda ugušila u vreći u kojoj je bila zarobljena tijekom otmice.

Na temelju nalaza utvrđeno je da je Vanja bila živa dok je bila u automobilu, sve do trenutka kada je odvezena na mjesto gdje je ubijena. U istrazi ostaje nepromijenjena činjenica da je osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao u Vanju, piše Skoplje1.

Pogođena u glavu

Nakon strijeljanja, Vanja je sahranjena na području sela Gluvo, na mini-deponiju. Prema neslužbenim informacijama sa sudske medicine do kojih je Skopje1 došlo, Vanja je metkom pogođena u predjelu glave. Iz kakvog je oružja pucano morat će odgovoriti vještak za metke, piše Dnevnik.hr

Tužitelj koji istražuje slučaj dobio je izvješće sudske medicine u petak. U njemu se daje odgovor na niz otvorenih pitanja vezanih uz Vanjinu otmicu i ubojstvo. Prema službenim podacima koje su priopćile institucije na temelju saznanja i izjava osumnjičenih koji su priznali krivnju, od otmice do ubojstva djevojke prošlo je dva sata i 40 minuta.

Dodatni nalozi

Prema dokazima, među kojima je i obdukcija Vanje Gjorčevske, odredit će se daljnji tijek istrage. Izdat će se dodatni nalozi za pribavljanje materijala, vještačenja, pregled osoba koje mogu imati određena saznanja. Između ostalog, nalaz bi mogao biti ključan i za kvalifikaciju kaznenih djela za koja će osumnjičenici sada biti procesuirani.

U ovom slučaju Ljupčo Palevski-Palčo osumnjičen je kao planer, organizator i izvršitelj dvaju ubojstava. Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev osumnjičeni su za otmicu i ubojstvo dviju žrtava. Aleksandar Gjorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije vezane za vrijeme kada njegova kćer izlazi iz zgrade i odlazi u školu. Posljednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski koji je uhićen jer je pomogao Palču u bijegu jer je otišao u Beograd po Palevskog i odveo ga u Tursku.

Palevski se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

27. travanj 2024 22:15