StoryEditorOCM
ŽupanijaDokumentacija gotova

Mogu početi radovi na Magistrali kroz Vodice

Piše šibenski.hr
12. prosinca 2017. - 18:15

Hrvatske ceste d.o.o. mogu raspisati natječaj za izvođenje infrastrukturnih radova na dijelu Jadranske magistrale kroz Vodice.
Naime, izdana im je lokacijska dozvola za ovaj projekt koja je prije nekoliko dana postala i pravomoćna. Riječ je o investiciji vrijednoj 13 milijuna kuna, a u potpunosti će je financirati Hrvatske ceste. Tako je najavljeno u svibnju prošle godine, prigodom otvaranja vodičke zaobilaznice, najvećeg i najznačajnijeg projekta cestovno-prometne infrastrukture na području Vodica u zadnjih 50 godina.

Ovim projektom rekonstruirat će se dionica Jadranske magistrale kroz Vodice, u dužini od jednog kilometra, od hotela "Orion" do Zatonske ulice, a površina obuhvata radova iznosi 25.000 metara četvornih. Nakon izgradnje i otvaranja zaobilaznice došlo je do prometnog rasterećenja toga dijela Magistrale, čime je ona postala gradska žila kucavica. Ovim će se radovima omogućiti pregledniji i za pješake i vozače sigurniji promet.

Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju pješačkih staza s obiju strana kolnika, uređenje šest raskrižja te dva rotora, jednog na križanju sa Zatonskom ulicom i drugog kod benzinske crpke. Bit će postavljena i javna rasvjeta, a istodobno s ovim radovima, postavljat će se kanali za oborinske vode, telekomunikacijska instalacija te prometna signalizacija i oprema.

 

27. travanj 2024 04:12