StoryEditorOCM
ŽupanijaPozor u prometu

Šibenska policija će cijeli tjedan pojačano nadzirati vozače pod utjecajem alkohola i droga

Piše Šibenski.hr
11. prosinca 2017. - 09:42

Od danas, pa sve do nedjelje, 17. prosinca, šibenska policija provodit će nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

-U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Iz policije još jednom upozoravaju vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja od početka ove godine proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 82 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 20 prometnih nesreća, od kojih 3 s poginulim osobama i 4 s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

26. travanj 2024 13:57