StoryEditorOCM
ŽupanijaŽedni i bijesni

Vodičani ogorčeni zbog fekalija u njihovim špinama, zbog čega ih napuštaju turisti, a još su lani na to upozorili gradsku upravu!

27. srpnja 2017. - 19:00

Bijes, srdžba, ogorčenje... Sve se to iščitavalo na licima i u govoru stanara Prvićke ulice i Blata koji su se danas okupili pred kućom s osam apartmana od koje, radi nelegalno postavljene bušotine za navodnjavanje zelenila dolazi zagađenje pitke vode fekalijama u njihovim domovima.

Da je voda zdravstveno neispravna utvrdile su odvojene analize šibenskog "Vodovoda" i Zavoda za javno zdravstvo, te su od jučer domaćinstva bez pitke vode dok se cjevovod ne očisti klorom, a "Vodovod" je protiv investitora podignuo kaznenu prijavu. Zajedno sa stanirama ovih vodičkih ulica, od suhih slavina trpe i stotine turista koji ljetuju u njihovim apartmanima i u velikom broju odlaze s ljetovanja u tome dijelu Vodica.

Tmurnu sliku ove skandalozne krizne situacije usred turističkih Vodica upotpunjuju veliki plastični spremnici u koje vodu dopremaju vodički vatrogasci. Ogorčeni ljudi okupili su se jutros u spontanoj građanskoj inicijativi i za sve ovo najviše krive gradsku upravu Vodica koja je, unatoč upozorenjima i apelima još od lani, dopustila investitoru Zoranu Josipoviću, HDZ-ovom članu gradskog vijeća u prošlom sazivu da takav sustav instalira za svoja dva apartmanska objekta. Tada su naime, upozoravali da se fekalije iz njegovih objekata slijevaju ulicom, a prozvan je i Stipe Bosotin, sadašnji dogradonačelnik Vodica, također suinvestitor zajedno s Josipovićem i član Nadzornog odbora "Vodovoda"!


 

26. travanj 2024 23:47