StoryEditorOCM
ŽupanijaSkradin pun proizvođača i posjetitelja

Deveti sajam agroturizma okupio rekordan broj izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja (FOTO)

Piše Katarina Rudan
30. travnja 2017. - 15:43


Skradin je danas "centar svita" Šibensko-kninske županije. Od ranog jutra kolone automobila stizale su u ovaj drevni gradić na ljepotici Krki, nakrcani prehrambenim i drugim proizvodima iz cijele Hrvatske te susjednih nam država, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Odredište je bio ogromni šator podignut u parku, nadomak gradskog parkinga, u samom središtu grada. Proizvođači pršuta i kulena te drugih suhomesnatih delicija, slastica, meda, vina likera, rakija, različitih vrsta sira, maslinovog ulja, svakojakih suvenira i rukotvorina, slastica do sadnica cvijeća stigli su na 9. Sajam agroturizma. U skradinskim kafićima čekalo se na mjesto dok su se "slivali" sa svih strana.

Sajam je službeno otvoren u 11 sati uz prigodan kulturno-zabavni program. Otvaranju sajma među domaćim političarima bili su gradonačelnik Skradina, domaćin Sajma Nediljko Dujić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te većina gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja županije. U goste je stigao župan Karlovačke županije partnera Sajma Ivan Vučić i ministar turizma Gari Cappelli.



Svi su oni u prigodnom obraćanju istaknuli važnost održavanja ovakvih manifestacija ne samo za same proizvođač kojima je to prigoda da izlože svoje proizvode i trguju, već i za promociju i ponudu domaćih proizvoda u regiji koja svoj gospodarski razvoj temelji na turizmu.

Na sajmu je ukupno 192 izlagača, među kojima je 75 iz naše županije. Koliko je Sajam postao prepoznatljiv potvrđuje podatak da je na prvom sajmu bilo 60 izlagača, a onda iz godine u godinu sve veći broj.

Cilj sajma je predstaviti ukupno bogatstvo naše županije i cijele Hrvatske, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude. Sajam traje i sutra , pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program, a očekuje se da će Sajam posjetiti oko 20 000 ljudi.

Inače, Sjam agroturizma država u organizaciji Šibensko-kninske županije i JU Razvojna agencija ŠKŽ. Suorganizatori sajma, koji ima međunarodni karakter, su županijske Obrtnička i Gospodarska komora, Grad Skradin i županijska Turistička zajednica, a odražava se pod pokroviteljstvom nekoliko ministarstava.




 

03. svibanj 2024 15:37