StoryEditorOCM
ŽupanijaIzmjene županijskog prostornog plana

Tribunjci i Vodičani bi gradili golf igrališta, vojarne Paninkovac i Pađane vojsci više nisu zanimljive

22. ožujka 2017. - 14:10

Na sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održanoj u srijedu usvojene su šeste izmjene i dopune Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Ove izmjene i dopune donesene su, po prvi put, sa izrađenom Strateškom studijom utjecaja na okoliš sukladno Zakonu o zaštiti okoliša.

Osnovni ciljevi ovih izmjena i dopuna su gospodarske naravi, a odnose se na planiranje novog velikog sportsko rekreacijskog sadržaja s golf igralištem i smještajnim kapacitetima na području općine Tribunj, novo golf igralište bez smještajnih kapaciteta na području grada Vodica te je povećan broj nautičkih sidrišta na ukupno preko 770 vezova na cijelom području županije.

Također je dopunjena tematika gospodarenja otpadom na način da su utvrđene moguće lokacije za obradu i oporabu opasnog otpada, te su utvrđene lokacije na kojima će se odlagati višak iskopa kod građevinskih radova koji predstavlja mineralnu sirovinu. Utvrđena je mogućnost proširenja prostora za razvoj naselja Zablaće, isključivo u dubini prostora oko Male Soline, te su utvrđene mjere zaštite cijelog šireg prostora Zablaćkog poluotoka prvenstveno Velike Soline.

Također, brisane su vojarne „Paninkovac“ u Šibeniku i „Pađane“ u Kninu s popisa prostora perspektivnih za područje obrane, čime je otvorena mogućnost razvoja niza projekata koji će biti potaknuti od lokalne i regionalne zajednice.

26. travanj 2024 14:40