StoryEditorOCM
ŽupanijaNišta ih neće iznenaditi

Primoštenci nabavili četiri defibrilatora za ovu turističku sezonu, općinski vijećnici priznali da je to njihova najbolja i najhumanija odluka do sada

Piše Vedrana Stočić
19. ožujka 2017. - 11:47


Općinsko vijeće Primoštena donijelo je odluku da se za ovu sezonu nabave četiri defibrilatora, za što će iz općinskog proračuna biti izdvojeno oko 100 000 kuna.

Defibrilatori će biti u vlasništvu primoštenske Hitne pomoći, a bit će postavljani na punktovima gdje se okuplja najviše ljudi kao što su glavne primoštenske plaže i centar mjesta. Predviđena su sredstva i za edukaciju šestero polaznika za svaki uređaj u skladu s provođenjem programa javno dostupne rane defibrilacije.

A političari ne bi bili političari da sami sebe ne hvale, pa su sebe pohvalili i primoštenski vijećinici zbog odluke o nabavi defibrilatora te su istaknuli kako je to jedna od njihovih najboljih i najhumanijih odluka na kojoj im je zahvalno i medicinsko osoblje Hitne pomoći. Svi kojima u Primoštenu ovoga ljeta naglo pozli i potrebno ih je brzo reanimirati sada će prvu pomoć brzo dobiti do dolaska liječničke ekipe.
 

28. travanj 2024 11:55