StoryEditorOCM
ŽupanijaKomemoracija u Dragišićima

Majka nestalog Borislava Periše: Moje će srce otići u crnu zemlju tužno i žalosno (FOTO)

Piše Katarina Rudan
25. veljače 2017. - 18:45


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod kapelice i spomen ploče u Dragišićima hrvatskim braniteljima koje su mučki ubili srpski okupatori prije 24 godine, još jednom je danas odana počast.




- Danas se još jednomom prisjećemo događanja koja su se 24.i 25. veljače 1993.godine odigrala na ovom mjestu, pored prve kuće na ulazu u Dragišiće, kada je višestruko brojniji neprijatelj napao položaje hrvatske vojske. Naši su nakon višesatne borbe ostali bez streljiva i bili primorani predati se. Desetorica su zarobljena, ali nisu svi preživjeli. Mučki su ubijeni Jakov Crvelin iz Tisnog i Boris Kartelo iz Putićanja čija su tijela razmijenjena, kao i šetorica preživjelih u kninskom zatvoru, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju, rekao je Slavko Marov, predsjednik UHDVDR-a Tisno danas u Dragišićima, te dodao da je počinjen  ratni zločin za kojeg do danas nitko nije odgovarao.
- Oni su prema Domovini ispunili svoju zadaći i krajnje je vrijeme da se nadležne državne institucije pobrinu da se krivce pronađe, rekao je Marov.



Na komemoraciji su sudjelovale obitelji poginulih i nestalih, predstavnici udruga branitelja iz Tisnog, Pirovca, Vodica, Stankovaca i Šibenika, predstavnici županije, gradova i općina, te njihovi suborci. Među njima je bila i Anka Periša(85) majka nestalog Borislava, sa sinovima Antom i Anđelkom, kćerkom Perkom i unukom Franjom.
- Moje će srce otići u zemlju tužno i žalosno. U crnu zemlju ću odnijeti ovu moju bol, koju samo majka koja je dite izgubila može razumiti. Jedina mi je želja da se pronađe di je pokopan, pa da mu mogu otići na grob, odniti cviće i isplakati se. Najžalosnije je što se do danas ne zna ništa, rekla nam je suznih očiju Anka.

26. travanj 2024 10:44