StoryEditorOCM
ŽupanijaPakleni četvrtak

Vatrogaci gasili požare diljem županije, najveći na području Čavoglava zahvatio površinu od čak 200 hektara

16. veljače 2017. - 21:02


Vatrogasci diljem županije ovog su četvrtka imali pune ruke posla. Lijepo vrijeme i najava kiše za vikend po svemu sudeći izmamili su poljoprivrednike na njihova polja, ali su mnogi, očito ne mareći za upozorenja vezana uz paljenja vatre na otvorenom, prouzročili pakleni dan vatrogascima iz javnih vatrogasnih i državnih interventnih postrojbi te DVD-a ! 

Požari, naime, haraju uglavnom na drniškom i kninskom području. Poslijepodne je izbio na području Čavoglava i prema informacijama Županijskog centra 112 još nije ugašen. Zahvatio je površinu od čak 200 hektara  suhe trave i raslinja. U gašenju je sudjelovao i jedan kanader, a stanovnici tog nekoliko sati bili su i bez električne energije.

Kanader je sudjelovao i u gašenju požara kod Bogatića na Miljevcima gdje je vatra zahvatila 40 hektara suhe trave i raslinja, a izgorio je i dio hrastove šume.

Trava i makija gorjeli su na unešićkom području kod Donjih Planjana, također i kod Pakova Sela, a u Trbounju je izgorjelo i 15 stabala maslina.

Na kninskom području najveći je požar kod Civljana koji je još jučer izbio. Vatra je zahvatila površinu od 32 hektara, a gašenje otežava nepristupačan teren. Gorjela je i na području Oton Polja u općini Ervenik te na kninskom području kod Žagrovića.

Požar kod Danilo Krajica u blizni vjetrenjača koji je izbio oko 12 sati i u kojem je izgorjelo 35 hektara trave i niskog raslinja, ugašen je nešto iza 17 sati.

U Županijskom centru 112 tijekom dana su zabilježili još nekoliko manjih požara u županiji.
 

08. svibanj 2024 07:06