StoryEditorOCM
SvijetRolerkoster Nevera

U najvećem zabavnom parku u Njemačkoj vladaju ‘kockice‘: Vrhunac vlakova smrti uklopljen u hrvatski krajolik

Piše Mario Matana
29. travnja 2024. - 21:53

Novi ‘vlak smrti‘ u najvećem zabavnom parku u Njemačkoj ima oznaku – Mate Rimca!

Na stranici Europa Parka piše kako je novi ‘rolerkoster Voltron Nevera Powered by Rimac‘ vrhunac vlakova smrti, prepun akcije s inovativnim elementima uključujući sedam inverzija, četiri lansiranja, 2,2 sekunde bestežinskog stanja u jednom potezu te najstrmije lansiranje na svijetu na 105 stupnjeva, prenosi Dnevni avaz.

image

Voltron Nevera u Europa Parku u Njemačkoj

Screenshot/europa Park/

Voltron Nevera dug je 1.385 metara i uklopljen je u hrvatski krajolik. Tijekom vožnje u oluji praćenoj grmljavinom, kakva se može doživjeti na Jadranu, Nikola Tesla posjetitelje vodi na vožnju Voltronom.

- Uronite u zadivljujući svijet Nikole Tesle i osjetite uzbuđenje! Radujte se intenzivnom i prvoklasnom iskustvu vožnje koje je jedinstveno u svijetu. - kažu na stranici Europa Parka.

Čak i zaposlenici zabavnog parka šetaju u odjeći s motivom hrvatskih "kockica", a izložena je i Nevera.

image

Voltron Nevera u Europa Parku u Njemačkoj

Screenshot/europa Park/

Europa Park najveći je zabavni park u Njemačkoj smješten u mjestu Rust u saveznoj državi Baden-Vurtemberg. Prostire se na 950.000 kvadratnih metara i zapošljava 3,600 ljudi tijekom sezone. Otvoren je 12. lipnja 1975. godine, podsjeća Dnevni Avaz.

U rujnu 2017. nagrađen je Zlatnom ulaznicom američkog časopisa Amusement Today i proglašen najboljim zabavnim parkom svijeta za tu godinu. Tri godine prije, zajedno s pariškim Disneylandom, dobio je naslov najboljeg europskog zabavnog parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 13:25