StoryEditorOCM
ŠibenikPet u konkurenciji

Otvorene ponude za obnovu Dječjeg vrtića 'Vidici': Iznosi od 4,8 do 6,5 milijuna kuna

Piše Katarina Rudan
12. siječnja 2018. - 13:57

Na natječaj za energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića "Vidici", koji pohađa 200 djece, na adresu šibenske gradske uprave stiglo je pet ponuda. Ponuditelji su "Termo plan" iz Splita, "Deltron" iz Splita, "Tekton gradnja" iz Zagreba, "Projekt inženjering" iz Požege i zajednica ponuditelja poduzeća "Solida" iz Slovenije te "Paenula" iz Zagreba. Ponuđeni iznosi s uključenim PDV-om kreću se od 4,8 do 6,5 milijuna kuna.

– Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete je maksimalno 90 dana – kaže zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Grad je, podsjetio je Mileta, ovaj projekt pripremio još početkom prošle godine, te ga prijavio na natječaj "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja". Ministarstvo je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo sufinanciranje projekta s nešto više od 1,5 milijuna kuna, a dodatnih 1,3 milijuna kuna odobreno je i po natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva "Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini". Mileta navodi da je ovo još jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za koje je Grad Šibenik dobio bespovratna sredstva fondova ili ministarstava.

– U zadnje četiri godine dobili smo 851 tisuću kuna za Dječji vrtić "Kućica" na Baldekinu, 900 tisuća za modernizaciju gradske javne rasvjete, zatim 1,4 milijuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće za obnovu sportskog objekta Miminac, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu u Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca. Ne treba zaboraviti ni desetke šibenskih obitelji kojima smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova te ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva – rekao je Mileta.

27. travanj 2024 05:38