StoryEditorOCM
ŠibenikMisno slavlje u katedrali sv.Jakova

Krist se Božićem približio čovjeku

Piše Joško Čelar
25. prosinca 2017. - 15:52


Porođenje Isusa Krista u Davidovu gradu Betlehemu, veliko, kršćansko slavlje vjere i ljubavi obilježeno je u gradu Šibeniku, koji danas slavi i 951. rođendan, te u  cijeloj biskupiji  - u gotovo proljetnome ozračju - što i priliči takvoj prigodi.

U mnogim župnim crkvama biskupije od njih 74 koliko ih ima, održano je ponoćno bdijenje sa svečanim misama Badnje večeri.
Veliku ponoćnu misu u katedrali sv. Jakova ispunjenom vjerničkim pukom, predvodio je biskup šibenski mons. Tomislav Rogić uz generalnog vikara mons. Marinka Mlakića i župnika katedralne župe sv. Jakova, kanonika don Kreše Mateše i drugih svećenika.
Uz pjevanja katedralnoga zbora „U sve vrijeme godišta“ ,jedne od najljepših božićnih pjesama na svijetu, biskup Rogić prenio je vjernicima Kristove poruke vjere, mira, ljubavi prema svim ljudima današnjega namučenog svijeta.



Onako, kako je Krist pozivao narod prije 2000 godina da ga slijed, kad je ozdravljivao slijepe, liječio gubavce, obratio Mariju Magdalenu i pomogao ribarima Jakovljevim, tako On i danas bdije nad sinovima svojim u njihovome životnom hrvanju protiv zla i svih zlih iskušenje kojima smo okruženi, poruka je i danas naše vjere kršćanske.

Biskup Rogić istaknuo je potrebu čvrstine vjere Isusove, koja je danas napadnuta pogubnim rušilačkim ideologijama koje ugrožavaju i samu bit postojanja čovjekova.

Blagdansko slavlje nastavljeno je molitvama i blagovanjem darova Božjih u šibenskim domovima i obiteljima, dok su ulice grada bile gotovo puste.



 

26. travanj 2024 12:02