StoryEditorOCM
ŠibenikImao bi 53

U čast košarkaškom Mozartu: Povodom rođendana Dražena Petrovića simbolično u zrak puštena 53 balona

22. listopada 2017. - 14:39

U Šibeniku je u nedjelju prigodnim programom obilježen 53. rođendan Dražena Petrovića. Tim povodom simbolično su puštena u zrak 53 balona... Naime, toliko svjećica na torti bi imao "košarkaški Mozart" da nije bilo tragične prometne nesreće kod njemačkog grada Denkendorfa u kojoj je ugašen Draženov život u 29. godini. Također, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Draženovog spomenika i igrališta na Baldekinu te ispod koša u Preradovićevoj ulici gdje je ponajbolji košarkaš Europe svih vremena ubacio svoje prve lopte kroz obruč.

Sadašnji kapetan Šibenika Domagoj Bašić nije bio ni rođen kada je Dražen žario i palio u narančastom dresu:
- Da, tako je. Gledao sam Dražena na puno video snimaka. Na žalost, nisam imao prigodu gledati ga uživo. Naravno, velika mi je čast nositi kapetansku traku koju je Dražen nosio u svojoj Šibenki. Ali, velika je to i odgovornost u gradu koji je poznat po sportu, što je slučaj u Šibeniku- kazao je šuter "građana" i primjetio zanimljivost na obljetnici Draženovog rođendana:

- Nema straha za šibensku košarkašku budućnost kada je ovoliko djece došlo odati počast Draženu, koji je bio, i još uvijek jeste, sinonim za košarku, sport, Hrvatsku- rekao je Bašić.

Po običaju, o Draženu je prozborio i Miro Kotarac, jedan od njegovih trenera u najmlađoj dobio:
- Dražen je bio drugo dijete u obitelji Petrović. Rodio se pet godina poslije starijeg brata Ace. Upravo zahvaljujući Aci, Dražen je već sa 7-8 godina uzeo košarkašku loptu u ruke. Gotovo sigurno, Dražen bi bio veoma uspješan u bilo kojem sportu. No, košarka je bila pravi izbor. Mogu samo kazati da će Dražen živjeti vječno u našim srcima- poručio je Kotarac.

Na red su došli i političar:
- Fascinantno je da ni nakon 53 godine ne blijedi sjećanje na Dražena Petrovića. Dapače, Grad Šibenik je prepoznatljiv po Draženu, sporstkom velikanu- istaknuo je Željko Burić, šibenski gradonačelnik.

Njemu se pridružio i Goran Pauk, šibensko-kninski župan:
- Dražen je šibensko dite koje je ostavilo neizbrisiv trag u svjetskoj košarci. On je nadahnuće mnogim generacijama. Imao sam čast osobno ga poznavati i znam da je osvajao neposrednošću. Bio je veliki optimist. Dijete s vječnim osmijehom. Nema dvojbe da će Dražen ostati vječno zapisan u sportskim analima- zaključio je Pauk.

26. travanj 2024 08:28