StoryEditorOCM
ŠibenikOdvjetnik Nikole Žnidarića

Zmijanović: Žalit ćemo se na rješenje o provođenju istrage, jer stvar nije onakva kakvom su je prikazali policija i ŽDO

9. ožujka 2017. - 15:44

Sudac istrage odbio je prijedlog ŽDO-a Šibenik da se osumnjičenima za gospodarski kriminal u Jadranskoj banci Šibenik odredi pritvor radi mogućeg utjecaja na svjedoke tijekom istrage! Ivo Šinko, nekadašnji predsjednik Uprave, njegova zamjenica Marija Trlaja, član uprave Mirko Goreta i Nikola Žnidarić, poduzetnik iz Čakovca nakon uhićenja u utorak, zatvaranja, te jučerašnjeg ispitivanja noćas su spavali u svojim domovima.

U najkraćem, to znači da se zasad brane sa slobode, međutim odluka suca istrage Branka Ivića nije konačna budući da se očekuje žalba ŽDO-a u zakonskom roku od tri dana. Ivić je saznajemo, potvrdio drugi prijedlog ŽDO-a i donio rješenje o provođenju istrage. Istodobno im je odredio mjeru zabrane približavanja svjedocima koji će u daljnjem tijeku postupka davati iskaz u ovom predmetu.

Također, doznajemo da su osumnjičenici pušteni na slobodu bez ikakve jamčevine.

Ovu vijest koja će javnost vjerojatno ostaviti u čudu s obzirom na inkriminaciju koja tereti osumnjičene nije nam potvrdio Branko Ivić, koji je i jutros, kao i jučer cijeli dan nedostupan, već Branimir Zmijanović, odvjetnik Nikole Žnidarića.

-Točno, sud je odbio prijedlog da se osumnjičenima odredi pritvor i donio rješenje o provođenju istrage. Žalit ćemo se na rješenje o provođenju istrage, jer stvar nije onakva kakvom su je prikazali policija i ŽDO, kazao nam je odvjetnik Zmijanović uz napomenu da više od toga u ovome trenutku ne smije kazati. Prema njegovim riječima, sinoć se vijećalo satima, a odluka je donesena u 23 sata.

Neslužbeno, iz drugog izvora saznajemo da je predmet zasnovan na temelju prijave iz sanacijske uprave banke, pa naš informator postavlja pitanje zašto se ta priča odmata tek sada?
 

24. travanj 2024 23:55