StoryEditorOCM
Hrvatskanajmoprimac iz pakla

Zatočio ga i tukao, slomio mu rebra! Tjerao ga da pije, pa natjerao da mu potpiše imovinu od 120.000 eura

Piše VIJESTI SD
20. ožujka 2024. - 22:05

Muškarca u dobi od 49 godina s ludbreškog područja zatočio je njegov tri godine mlađi "nesuđeni" najmoprimac te uz prijetnje od njega pokušao ukrasti sve što posjeduje. Osim što ga je držao zatočenog, 46-godišnjak ga je i opijao.

Portal ePodravina u odvjetništvu doznaje da okrivljenog 46-godišnjaka terete da je kaznena djela počinio od 7. do 22. listopada 2023. u mjestu kraj Ludbrega. Čovjek mu je na silu prepisao svu imovinu.

"Nakon što je s 49-godišnjakom dogovorio da će unajmiti dio njegove kuće za stanovanje, tražio je od njega da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom uzdržavanju u njegovu korist. Od vlasnika je tražio da sve svoje nekretnine, pokretnine i novac s računa prenese na njega", navelo je odvjetništvo.

Zaključao ga u hotelsku sobu, prijetio mu, bio nasilan i tjerao ga da pije velike količine alkohola

"Vlasnik je to odbio, a okrivljenik mu uputio ozbiljne prijetnje i bio fizički nasilan prema njemu. Istukao ga je i slomio mu dva rebra, usto ga prisiljavao da pije veće količine alkoholnih pića", rekli su tužitelji.

U strahu potpisao

Oštećeni muškarac je u strahu za svoj život potpisao i ovjerio ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim okrivljeniku, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac te potraživanja, piše ePodravina.

"Ukupna vrijednost bila je najmanje 120.000 eura. Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da mu je potom uzeo novčanik, bankovne kartice, osobnu iskaznicu i mobilni telefon, kao i da ga je držao više dana zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića", navodi odvjetništvo.

Okrivljeni 46-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru. Vijeće varaždinskog Općinskog suda prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika te produljilo istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:15