StoryEditorOCM
Hrvatskau prometnoj nesreći

U Zagrebu poginuo vojnik Počasno-zaštitne bojne: ‘Volim te, braco moj‘

Piše JL
2. studenog 2023. - 19:39

Tomislav Mogulić (28), pripadnik Počasno-zaštitne bojne, poginuo je u srijedu oko 16 sati na širem području Novog Zagreba, u ulici Šipkovina.

Kako je priopćila policija, 28-godišnjak je upravljao motociklom zagrebačkih registarskih oznaka. Dolaskom u lijevi zavoj nije prilagodio brzinu kretanja vozila na cesti zbog čega je izgubio nadzor nad motociklom te pao na tlo. Pritom su motocikl i 28-godišnji vozač naletjeli na metalni stup.

Na mjestu preminuo

Vozač je na mjestu događaja preminuo te je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Kao pripadnik pristožerne postrojbe Glavnog stožera OS RH, zadužene za izvršavanje počasno-ceremonijalnih zadaća za potrebe državnog i vojnog vrha (predsjednik Republike, Vlada RH, Ministarstvo obrane) te zadaće zaštite i osiguranja vrhovnog zapovjednika OSRH, bio je u počasnoj straži predsjednika Republike, piše Jutarnji.

Inače, postrojba broji oko 300 pripadnika. MORH je priopćio da se prometna nesreća dogodila izvan službe. Ministarstvo obrane i Oružane snage RH upućuju najdublje izraze sućuti obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika HV-a, navodi se u priopćenju.

Tomislav Mogulić je od 2005. do 2014. igrao i nogomet za NK Zrinski iz Farkaševca kod Samobora, kao i za NK Samoborski Otok. "Nek su ti vječne ceste mirne, putuj u beskrajima i uživaj kako si samo ti to znao.

Volim te, braco moj, i vidimo se tamo gore, na nekom ljepšem mjestu. Falit ćeš mi jako", napisala je dirljivu oproštajnu poruku na društvenoj mreži njegova sestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:00