StoryEditorOCM
Hrvatskaobraćanje javnosti

Plenković: Sljedećih dana više o formiranju buduće vlade

Piše vijesti sd
9. svibnja 2024. - 09:31

Tehnički premijer Andrej Plenković obraća se danas javnosti na sjednici vlade.

Osvrnuo se na obilježavanje Dana Europe: “Hrvatska je u članstvu već 11 godina za dva mjeseca i četvrti put će hrvatski građani birati zastupnike u Europskom parlamentu, a mi smo radeći kao Vlada nastojali sve ono što članstvo podrazumijeva, jačanje demokracije, jačanje vladavine prava, korištenjem proračuna nastojali pridonijeti ekonomskom razvoju Hrvatske, realiziranju brojnih infrastrukturnih projekata. Mi smo u plusu 14, 6 milijardi eura, prenosi N1.

Kako traje europski tjedan mi smo zahvaljujući Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bili na obilježavanju knjige o 75 godina Vijeća Europe, u prvi plan stavili smo i značaj ove organizacije koja je važna zbog čitavog konvencijskog sustava i dio je velikog procesa međunarodnog pozicioniranja Republike Hrvatske.

“Boravili smo i na Danu Grada Vukovara prošli tjedan i govorili o postignućima, potpori, razgovarali s gradonačelnikom i vijećnicima”, dodao je Plenković i dotaknuo se svih bitnih projekata i aktivnosti u Hrvatskoj, posebice u Istri.

Plenković je rekao kako je održana telefonska sjednica Vlade: “Pojeftinile su cijene benzina, dizela i plavog dizela”, istaknuo je. Dotaknuo se i sastanka s hrvatskim vinarima i zahvalio na doprinosu ministrici poljoprivrede Mariji Vučković. 

"O daljnjim koracima oko formiranja buduće vlade ćemo razgovarati sljedećih dana", rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 20:49