StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠokantno predavanje

Pomahnitali vjeroučitelj dobit će izvanredni otkaz! Učenicima pričao o ubijanju političara i hvalio ratnog zločinca; Ravnateljica: Presuda Praljku očito je bila okidač

Piše JL
22. prosinca 2017. - 14:09

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

- Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on 'puknuo', je li nešto u njemu tinjalo...To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik, izjavila je za Jutarnji ravnateljica Ljiljana Klinger.

Bagarić je u ovoj zagrebačkoj školi radio desetak godina i s njim nije bilo problema, a ravnateljica je za snimku sata vjeronauka saznala iz medija.

- Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač – kaže ravnateljica i dodaje da su u Katehetskom uredu zgroženi njegovim činom.
Na pitanje koliko će trajati procedura izvanrednog otkaza, Ljiljana Klinger kaže:
- Sigurno je jedno, održao je zadnji sat vjeronauka!

Podsjetimo, jedan učenik osmog razreda te osnovne škole snimio je svog vjeroučitelja kako na satu priča, između ostaloga, o tome kako bi Stjepana Mesića i Vesnu Pusić trebalo ubiti po kratkom postupku, a pritom hvali ratnog zločinca Ratka Mladića. 
Sve Hrvate Bagarić je ujedno nazvao 'nezahvalnom stokom, kretenima, debilima, svih 4,2 milijuna', svi do zadnjega itd.

26. travanj 2024 02:54