StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZoran Vakula dao prognozu za Božić

Temperatura zraka će rasti, ali će i dalje biti niže od prosjeka za ovo doba godine

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2017. - 21:45


 
I sredinom ovog tjedna nastavlja se relativno hladno razdoblje, a znatniji porast temperature slijedi od petka pa će za blagdane opet biti iznadprosječno toplo. Na kopnu u srijedu samo rijetko mogu zalepršati pahulje, a vjerojatno zamjetnijih, pomiješanih s kišom, bit će u subotu. Na Jadranu i dalje vrijeme po buri, jačoj na sjevernom dijelu, gdje će biti i oblačnije, čak i uz mogućnost gdjekoje kapi, uglavnom na otocima. Poslije pretežno sunčano, te manje vjetrovito, a ponovno prolazno vjetrovitije bit će u subotu, piše Zoran Vakula za HRT.
 
U nastavku ovog tjedna i početkom novoga bit će sve manje hladno, osobito od petka, ali u većini kopnenih krajeva i dalje uz svakodnevne jutarnje minuse. U četvrtak i petak, te vjerojatno ponovno za blagdane uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, gdjekad i dugotrajnu, a u vjetrovitiju subotu velika je vjerojatnost za ponegdje malo kiše i snijega.
 
Na Jadranu sljedećih dana većinom suho te pretežno sunčano, osobito u četvrtak i vedro, uz uglavnom slabu i umjerenu buru i tramontanu, a vjerojatno samo u subotu ponovno prolazno vjetrovitije, s mjestimičnim i olujnim udarima vjetra. Temperatura zraka će porasti, ali će i dalje biti većinom niža od prosječne za ovo doba godine, posebice jutarnja, piše HRT.

 

26. travanj 2024 19:10