StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetProgram proslave u Kninu

Ujutro budnica, navečer "Prljavci" - na kninskoj tvrđavi cijeli državni vrh, čita se povjesnica o "Oluji" a nakon toga mimohod Kninom i misa za poginule branitelje

5. kolovoza 2017. - 11:02

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluja" svečano će se obilježiti u danas u Kninu, u organizaciji ministarstava branitelja, obrane i unutarnjih poslova. Proslava tradicionalno počinje budnicom ulicama Knina i polaganjem vijenca kod spomenika pobjede "Oluja 95". Program na kninskoj tvrđavi počet će čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" i čitanjem imena poginulih i nestalih u operaciji, a u 10 sati nazočnima i javnosti obratit će se predsjednici Republike, Vlade i Sabora te kći branitelja poginuloga u "Oluji". Slijedi mimohod, misa za Domovinu i sve poginule branitelje, a proslava završava domoljubnim koncertom Prljavog kazališta.

Predstavnici Vlade su nakon sjednice u petak u Kninu, potpisali 14 ugovora u iznosu više od 180 milijuna kuna kojima se želi pomoći Kninu i Šibensko-kninskoj županiji, a riječ je o projektima europskih fondova glede energetske učinkovitosti, potpore školskoj infrastrukturi i potpore gospodarstvu, izvijestio je novinare premijer Andrej Plenković. "Sve su to projekti koji teže tome da idemo za unaprjeđenjem života, novim radnim mjestima, demografskoj revitalizaciji," kazao je. Nakon sjednice Vlade, održane jučer uoči proslave 22. godišnjice vojno-redarstvene operacije "Oluje" istaknuo kako je to najsjajnija pobjeda Hrvatske vojske u oslobodilačkom ratu.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u intervjuu za subotnji prilog Jutarnjeg lista "Magazin" da građani imaju pravo na učinkovitu vlast i na lokalnoj razini i da ne vidi korist u rušenju gradonačelnika i načelnika zbog neusvajanja proračuna u vijećima. "Ne vidim korist da se nekoga ruši, zbog sastava vijeća, na proračunu, pa to podrazumijeva Vladinog povjerenika, nove privremene proračune, nove izbore, troškove, pa novi mandat. A sve to vrijeme nitko ne rješava probleme kojih ima mnogo. Međutim, to ne znači da neće postojati drugi mehanizmi kontrole župana, gradonačelnika i načelnika," rekao je Plenković na pitanje o najavi izmjene zakona.
 

08. svibanj 2024 04:19