StoryEditorOCM
Crna kronikaOsumnjičen 35- godišnjak

Suludi pohod u novogodišnjoj noći: Pijan ukrao i vozio kamion od Vodica do Žaborića; drugi kamion zapalio neuspješnim prespajanjem žica

Piše Šibenski.hr
3. siječnja 2018. - 10:38

Šibenska policija, čini se, riješila je slučaj paljevina kamiona u novogodišnjoj noći u Vodicama. Naime, kako su u srijedu izvijestili iz Policijske uprave Šibensko-kninske u Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za dvije teške krađe u pokušaju, dvije krađe i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a sve na štetu tvrtki sa sjedištem u Vodicama.

Kako navode u policiji, osumnjičeni je u noći s 31. prosinca na 1. siječnja u Vodicama na neograđenom zemljanom parkiralištu pokušao otuđiti dva teretna automobila MAN, šibenskih registracijskih oznaka, a potom je s tog mjesta otuđio dva teretna automobila MAN i TAM, šibenskih registracijskih oznaka.

- Otuđeni teretni automobil MAN je ostavio parkiran u Vodicama nedaleko od mjesta izvršenja, a u teretnom automobilu TAM su ga 1. siječnja u 3,25 sati u Žaboriću djelatnici Postaje prometne policije zatekli da u alkoholiziranom stanju upravlja tim vozilom- rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Nadalje, policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je osumnjičeni 35- godišnjak te noći pri pokušaju krađe teretnog automobila Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, razbio prozor s vozačeve strane kako bi ušao u unutrašnjost vozila:

- Nakon što nije pronašao ključeve vozila, u namjeri da vozilo stavio u pogon, isčupao je žice ispod upravljačke ploče i prespajanjem raznih žica pokušao upaliti vozilo, uslijed čega je zbog napona u žicama počelo iskriti. Nakon što osumnjičeni nije uspio upaliti, napustio je kamion, dok su žice u vozilu ostale pod naponom. Uslijed toga su se pregrijale i iskrenjem izazvale požar u kabini na tom vozilu. Tako nastali požar se kasnije proširio na cijelo vozilo, a potom i na susjedno priključno vozilo, čime je osumnjičeni izazvao opasnost za imovinu većeg opsega- dodala je Kosor.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava, a protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

24. travanj 2024 22:25