StoryEditorOCM
Crna kronikaVremešni kninski Mad Max

Psi mu poklali kokoši, a on "opleo" po njima vatrenim oružjem: usmrtio dva i trupla bacio u potok, a dva su uspjela pobjeći

Piše Šibenski.hr
19. rujna 2017. - 12:31

Nakon što su mu poklali 17 komada peradi u kokošinjcu pred kućom, 78-godišnji Kninjanin se dohvatio vatrenog oružja i ustrijelio dva psa nepoznatih vlasnika koji su potamanili perad, dok su preostala dva psa u vlasništvu 22-godišnjaka i 50-godišnjaka, iako ranjena, uspjela pobjeći pred metcima pobješnjelog starčića.

Trupla ustrijeljenih pasa "peradar"  je potom odvezao do obližnjeg potoka i tamo ih bacio. O cijelom je slučaju Policijska postaja Knin provela kriminalističko istraživanje, a po okončanju postupka, vremešni Kninjanin je završio u pritvoru. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku za ubijanje ili mučenje životinja te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja Županijski sud u Šibeniku, naime, naložio je pretragu obiteljske kuće osumnjičenog, no prije početka pretrage, 78-godišnjak je  policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj, dvije automatske puške i  1.437 komada streljiva, od kojeg 1.160 komada puščanog i 247 pištoljskog streljiva, a kompletan arsenal je neovlašteno posjedovao.

Ni vlasnici odmetnutih pasa nisu  "lišo" prošli. Protiv njih će, najavljuju iz Policijske uprave šibensko-kninske biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

27. travanj 2024 00:44