StoryEditorOCM
Crna kronikaTeška prometna nesreća

U prometnoj koja se noćas dogodila kod Dalmarea mladić iz Splita zadobio ozlijede opasne po život

Piše šibenski.hr
Ilustracija
19. svibnja 2017. - 11:20


Noćas oko 23.30 sati u Šibeniku na državnoj cesti D-8, na nadvožnjaku kod trgovačkog centra Dalmare, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 23-godišnji vozač osobnog automobila BMW, splitskih registracijskih oznaka, zadobio teške i po život opasne ozlijede, dok su dvojica putnika iz tog vozila lakše ozlijeđeni, kao i vozač i putnica iz osobnog automobila BMW, šibenskih registracijskih oznaka.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Do prometne nesreće došlo je kad je 23-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom BMW, splitskih registracija, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, gdje udara u osobni automobil BMW, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji vozač.

Uslijed sudara dolazi do pucanja i otpadanja metalnih i plastičnih dijelova osobnog automobila splitskih registracijskih oznaka, na koje dijelove nalijeće osobno automobil Citroen, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji vozač.
Nakon sudara osobni automobil splitskih registracijskih oznaka u rotiranju izlijeće izvan kolnika na uzdignuti pješački nogostup, gdje udara u stup javne rasvjete i zaštitnu metalnu ogradu.

Potom se to vozilo vraća na kolnik i udara u osobni automobil Volvo, šibenskih registracijskih oznaka, koji je u tom trenutku, zbog prometne nesreće, bio zaustavljen u svojoj prometnoj traci.

Uslijed sudara dolazi do padanja metalnih dijelova koji oštećuju teretni automobil Volvo splitskih registracijskih oznaka, koji se nalazio parkiran na makadamskom parkiralištu.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 

27. travanj 2024 06:12