StoryEditorOCM
Crna kronikaMatas odbio braniti Šunjergu

Dvostrukog ubojicu po službenoj dužnost brani Frane Baica: Šunjerga je priznao što je učinio, imao je svoje motive koje je teško razumjeti

28. ožujka 2017. - 16:33

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 19-godišnji Tin Šunjerga protiv kojega je, nakon provedene kriminalističke istrage, Policijska uprava šibensko-kninska podigla kaznenu prijavu za teško ubojstvo svojih roditelja, Silvane i Marina Šunjerge.

Tužiteljstvu će tijekom dana također biti privedena još dvojica mladića, 18-godišnjak i 20-godišnjak koji nisu prijavili ubojstvo bračnog para iako su za zločin počinjen na okrutan i podmukao način znali satima prije policije. Kaznena prijava redovnim putem podnesena je i protiv maloljetnika kojeg se tereti za isto kazneno djelo.

Policiji je zbog njihove šutnje bilo znatno otežano otkrivanje ubojice i okolnosti počinjenja zločina. Tinu Šunjergi je određen branitelj po službenoj dužnosti Ivica Matas, no šibenski odvjetnik je odbio prihvatiti se zakonskog zastupanja dvostrukog ubojice zbog prezauzetosti.

Nakon što je Matas odbio braniti Šunjergu, po službenoj dužnosti mu je za zastupnika određen iskusni šibenski odvjetnik Frane Baica.

Na pitanje je li priznao i izrazio krivnju, Frano Baica je rekao da na neki način je. "Priznao je što je učinio. Imao je motive. To sad već spada u detalje obrane. On meni djeluje kao prosječan momak, a njegovi motivi i razlozi... teško je to razumjeti", rekao je Baica, javlja Dnevnik.hr.

05. svibanj 2024 22:10