StoryEditorOCM
BiznisTECH događaj godine

BlockSplit konferencija Split pretvara u epicentar tehnologija budućnosti

Piše PROMO
9. svibnja 2024. - 15:35

Peto izdanje BlockSplit konferencije, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja.

Organizatori najavljuju kako će, tijekom četiri dana, grad pod Marjanom posjetiti deseci međunarodnih govornika, kao i brojni medijski te poslovni partneri, što BlockSplit čini izvrsnom prilikom za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija.

Konferencija biti podijeljena u četiri dana, a započinje 27. svibnja u hotelu Marriott uz Digital Democracy Day.

Tijekom prvog dana ćemo govoriti o inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i rasprave o digitalnom identitetu.” - kaže Tomislav Mamić, suosnivač BlockSplita te pojašnjava kako se digitalna demokracija odnosi se na korištenje digitalnih tehnologija s namjerom uključivanja građana u demokratske procese:

Cilj nam je predstaviti različite alate i platforme koji građanima omogućuju sudjelovanje u procesima donošenja odluka te pristup informacijama o javnim politikama i pitanjima.”

Tijekom sljedeća dva konferencijska dana, tematizirat će se decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija te mnoga aktualna pitanja o kojima će govoriti znanstvenici, umjetnici, bankari, političari i aktivisti iz cijelog svijeta.

image
Maja Prgomet/

Neki od potvrđenih sudionika su Audrey Tang, ministrica digitalnih poslova Taiwana, Glen Weyl, osnivač zaklade RadicalxChange te suosnivač i predsjednik Instituta za pluralnost, ambasadori Indije, Danske i Egipta u Hrvatskoj, osnivač DeSciWorld-a Joshua Bate te mnogi drugi, uključujući istaknute profesore s UCL-a, Sveučilišta u Bremenu i Beogradu, ali i gradonačelnika Splita Ivicu Puljka.   

Suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar, ističe najtecanje startupa pod nazivom  Web3 Startup Pitch:

 “Petnaest najboljih startupa iz devet zemalja će izlagati pred stručnim žirijem i publikom u kojoj će se nalaziti predstavnici investicijskih fondova poput Meta Change Capital i Deadalus Angels. Za najbolje su osigurane nagrade, među kojima i 7000 eura u gotovini, 1000 eura u pravnim uslugama odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica.” – kaže Perić-Mažar te poziva zainteresirane volontere da se prijave, ako žele sudjelovati u realizaciji najvećeg blockchain događaja u ovom dijelu Europe.

image
Maja Prgomet/

Dodajmo kako je posljednji dan BlockSplita ponovno rezerviran za, sada već legendarni, izlet brodom splitskim akvatorijem, dok će, tijekom prva tri dana, biti organizirane brojne prilike za druženje i umrežavanje sudionika. 

Zlatni sponzor petog BlockSplita je pionir blockchaina John Lilić, konferenciju podržavaju i Digitalna Dalmacija, General Magic, Web3Mine, Neuralab, Li.Fi odnosno Jumper.exchange, a ulaznice, kao i detaljnu agendu, možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 08:03