StoryEditorOCM
OstaloOlimpijski taekwondo

Solaris se kitio na Gripama: Zlatni Stipe Kinkela, Filip Šumera i Cvita Kinkela

28. studenog 2017. - 10:10

Minulog vikenda u dvorani Osnovne škole Gripe u Splitu je održan Kup Marjana, natjecanje u olimpijskom taekwondou. Na natjecanju je nastupilo 200 natjecatelja iz 16 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.



Među njima je bio i Taekwondo klub Solaris iz Šibenika sa svojih pet natjecatelja u juniorskom i kadetskom uzrastu, te su napravili zapažen rezultat.

Tako se Stipe Kinkela okitio zlatnim odličjem u teškoj kategoriji juniorskog uzrasta, dok je njegova kolegica Marija Galiatović bila srebrna.

U kategoriji starijih kadeta Filip Šumera je bodovno prevladao dvije borbe, te se zasluženo okitio zlatom. Zlatna je bila i Cvita Kinkela, koja je polufinalnu borbu dobila s više od 20 bodova razlike, dok je u finalnoj borbi uvjerljivo savladala protivnicu.
Marin Lucić je nažalost zaustavljen u četvrtfinalu i ostao je bez odličija.



Na temelju dobrog rezultata TKD klub Solaris je dobio i pehar za drugo mjesto najboljih juniora. Zadovoljan sam rezultatom. Ovaj dobro odrađen turnir je odličan početak ove sezone natjecanja- kazao je trener i voditelj "Solarisa" Darijo Mihaljević.
 

27. travanj 2024 02:27