StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Nives Radić izgubila svjetsku titulu; Makelji prvo, pa muško - odmah osvojila medalju

9. studenog 2017. - 10:43

Višestruka šibenska šampionka u borilačkim sportovima Nives Radić skinuta je sa svjetskog trona. Naime, Radić na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje se održava u Budimpešti nije uspjela obraniti titulu svjetske prvakinje koju je držala.

- Nives Radić je u četvrtfinalu discipline K-1 do 70 kilograma izgubila čudnom i podijeljenom odlukom sudaca nakon preglasavanja od Čehinje Lucie Mlenkove. Radić je vodila prve dvije runde, da bi u trećoj popustila s radom što Čehinja koristi i okreće borbu. Meč završava neriješeno, a suci daju prednost Čehinji. Nives je time završila svoj nastup na ovom Svjetskom prvenstvu- izvijestio je Damir Lambaša, trener Nives Radić.



Zato šibenski borilački spor dobiva novu zvijezdu. Riječ je o mladoj Karmeli Makelji, članici šibenskog "Dalmatina", ali djevojci koja ima primoštensku adresu. Makelja je u Budimpešti prvi put nastupila u seniorskoj konkurenicji i odmah uzela medalju. Najmanje broncu, a možda bude i neka sjajnija kolajna.

U svojoj prvoj borbi, Makelja je nastupila protiv Švicarke Nurie Emmenegger, u disciplini low kick do 56 kilograma.
- Makelja je vodila u sve tri runde meča i jednoglasno pobijedila. Bitno je za istaknuti da je Makelja do prije mjesec dana bila juniorka, a sada nastupa na ovako velikom seniorskom natjecanju. Pokazala je izuzetno ratništvo i time osigurala najmanje broncu za reprezentaciju Hrvatske- istaknuo je Lambaša.

Ovom pobjedom Makelja je ušla u polufinale ovog svjetskog prvenstva a tamo je dočekuje iskusna Poljakinja Nieroda Iwona, borkinja s dosta profesionalnih mečeva. Poljakinja je uvjerljivo pobijedila srpsku borkinju u četvrtfinalnom meču.

26. travanj 2024 04:27