StoryEditorOCM
OstaloPJENI SE MORE

U ekipi Vodica okupili su se iskusni igrači pa se na Vrujama igra dobar vaterpolo: Mate, Edi i Andrija žele i u Drugu ligu

Piše Borislav Juras
8. kolovoza 2017. - 15:48

Iako su Vodice turističko središte, u njima je vaterpolska utakmica donedavna mnogima bila nepoznat pojam. Dvoboj domaće momčadi i Gusara iz Svetoga Filipa i Jakova u trećeligaškoj konkurenciji približio je ovaj sport mještanima, ali i brojnim turistima koji su se okupili uz plivalište na plaži Vruje.



Kapicu Vodica pritom su nosili igrači bogati trofejima, hrvatskim, europskim, pa i svjetskim, kao što su Mate Zeljak, Edi Brkić i Andrija Komadina. Prva utakmica na svome plivalištu nije donijela i pobjedu. Takav ishod nije obeshrabrio spomenutoga Komadinu, jednog od osnivača i prvog predsjednika kluba. On i ostali u klubu imaju ozbiljne planove.

 

– Za ovo ljeto je najvažnije da smo se uključili u natjecanje. Iduće sezone to će dobiti još ozbiljnije konture, pogotovo kad se okončaju radovi na kupalištu, kompletira se sve oko plivališta i na njemu. Bude li moguće, nastojat ćemo zaigrati u Drugoj ligi. U planu je i ljetni kamp, svojevrsna škola vaterpola. Trenutno imamo dvadesetak djece iz Vodica koja treniraju vaterpolo u Šibeniku. Njih dvojica, Storić i Golubović, već su s nama zaigrali u trećeligaškim utakmicama. Svima njima pokušat ćemo omogućiti da u ostatku godine imaju organizirani prijevoz do Crnice, a namjeravamo dobiti poneki termin za naš klub. Vjerujem da će nam podršku pružiti čelnici grada, baš kao što su to već učinili i brojni sponzori koji su nam pomogli da pokrijemo troškove nastupa u Trećoj ligi – istaknuo je Andrija Komadina.

 



Njemu i suigračima, uz nekoliko stotina gledatelja, podršku je na prvoj utakmici iskazala bivša gradonačelnica Vodica, aktualna saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev. Uoči utakmice bilo je i nevolja. Prouzročili su ih kupači, gotovo polomivši jednu od dviju branki pripremljenih za igru. Vaterpolisti, igrači Vodica i Gusara, iskazali su i humanu stranu. Prije utakmice su razvukli transparent "Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko", a prikupljene su donacije koje će ići u humanitarne svrhe, za liječenje djece oboljele od malignih bolesti.


Pobjeda u Tisnome
U redovima Vodica okupili su se brojni iskusni igrači, iza kojih su stotine prvoligaških, pa i međunarodnih utakmica, ali to im nije pomoglo u dvobojima s bolje pripremljenim rivalima. Tako su izgubili u Biogradu od domaćeg Albamarisa (13:10), pa i u spomenutoj vodičkoj premijeri od Gusara (12:6). Prvu trećeligašku pobjedu Vodičani su ostvarili u Tisnome, gdje su rezultatom 13:9 bili bolji od domaćina. Novu utakmicu na Vrujama igrat će u srijedu, 9. kolovoza, protiv Albamarisa (početak je u 19.30).

26. travanj 2024 15:06