StoryEditorOCM
OstaloUpri Nino

Poslije sušnih godina Šibenik ima veliku veslačku nadu: Skifist Perišić hvata zlatnog olimpijca Martina Sinkovića (FOTO)

1. travnja 2017. - 14:36

Nemaju samo milanski Inter i hrvatska nogometna reprezentacija Perišića! Ima ga i Šibenik. No, ovaj je Perišić bliži Martinu Sinkoviću nego milanskom San Siru. Njegov je sportski dom u šibenskom Docu, Veslački klub Krka. A mnogi vjeruju da bi uskoro i ovaj Perišić mogao postati reprezentativcem.

 

Riječ je o Ninu Perišiću, koji nije Omišanin, već Biličanin. Darovitom veslaču, koji sa 16 godina ruši jedan za drugim šibenske i hrvatske rekorde. Posebno su odjeknuli njegovi rezultati na Državnom prvenstvu u Rijeci, a oba je rekorda postigao na suhom. Nino je pobijedio na dvije, odnosno šest tisuća metara na ergometru. I tako izjednačio rezultat zlatnog hrvatskog olimpijca Martina Sinkovića!

– Ne želim biti skroman i reći da me taj rezultat iznenadio. Znao sam da sam dovoljno spreman za tako što. Najveći mi je problem stvarala viroza, koja me uhvatila tjedan dana prije utrke na šest tisuća metara. Bio je čak upitan i nastup, jer sam izgubio 4 kilograma. No, junački sam sve izdržao do kraja. Tek tada sam dehidrirao, počeo povraćati... U tom trenutku nisam ni stigao razmišljati što sam napravio, niti sam imao pojma da sam ponovio Sinkovićev rezultat. No, lijepo je bilo čitati novinske napise i čuti bezbroj komplimenata na svoj račun – priča nam Nino Perišić.

Mladi je skifist šibenske Krke nastavio u istom ritmu proteklog vikenda. U Zagrebu je slavio na daljinskoj regati, koja je bila dobra priprema za skorašnji Croatia Open. I ostvario drugo najbrže vrijeme u povijesti Hrvatske!

– Imao sam bolji rezultat nego braća Sinković u tom uzrastu, što je, svakako, podstrek za dalje – otkrio nam je Nino.
Kad je u pitanju ovaj talentirani šibenski veslač, pobjede nisu nikakva novost. Posljednji su rezultati samo kontinuitet u njegovu razvoju. Perišić je četverostruki državni prvak, a u Krkinom je juniorskom osmercu prošle godine šibenskom klubu prvi put donio zlato. I to kao mlađi junior.

 

– Naš je trener Milan Radečić vrlo zadovoljan mojim napretkom i rezultatima. No, ne želi me previše opterećivati, nametati ciljeve. Pogotovo, kad je riječ o prelasku u višu, stariju konkurenciju. Slažem se s njim da ne valja preskakati stepenice u razvoju. U iduće dvije godine čeka me žestoka borba za ulazak u reprezentaciju i zato ne smijem napraviti krivi korak – najavljuje ovaj mladić, kojemu se u svakoj rečenici naslućuje da "puca" od samopouzdanja.

Nina za dvije godine očekuje jedan još teži korak. Jedan od najtežih životnih izbora. Sport ili fakultet?
– Nažalost, to je danas problem velikog broja mladih sportaša. Šibenik nije iznimka kad se priča o tome. Da me se danas pita, ne bi bilo dvojbe. Ja o veslanju razmišljam gotovo 24 sata dnevno. Bez njega ne mogu. Škola mi je, priznat ću, u drugom planu. No, jasno mi je i to da u veslanju novac ne pada s neba. Jedino me ohrabruje što još imam dovoljno vremena za razmišljanje – za kraj će Nino.


'Uzor mi je obitelj'

Nino Perišić ima zanimljiv odgovor na pitanje "Tko mu je uzor?“.
– Obitelj. Ipak treba imati strpljenja, volje i vremena da vas netko svakodnevno vozi na treninge. Ponekad i dvaput na dan. Oni su od prvog dana uz mene. Otac prati sva natjecanja. Bez njih bi sve bilo puno zahtjevnije – kaže mladi Šibenčanin.

25. travanj 2024 08:17