StoryEditorOCM
OstaloKaratašima pun naramak medalja

Kate im idu od ruke - šibenske cure osvojile zlato

Piše K. G.
12. ožujka 2017. - 19:05

Članovi karate kluba Šibenik nastupili su na "Kup Jadrana 2017" u Splitu, jakom međunarodnom natjecanju s dugogodišnjom tradicijom, a ujedno jednom od najstarijih karate turnira u Hrvatskoj po prvi puta održanom 1968. godine.

U konkurenciji preko 500 natjecatelja iz 43 kluba iz tri države Šibenčani su osvojili 3 zlatne,2 srebrne i 7 brončanih medalja.

Prvi su na tatami u svojim dobnim kategorijama izašli natjecatelji u katama, a svih šest šibenskih kataša okitilo se medaljama. Kata tim mlađih učenica u sastavu: Klara Lakoš, Ana Pentek i Lucija Bilić osvojio je zlatnu medalju svladavši u finalu ekipu Dalmacije iz Splita!



U pojedinačnim nastupima najuspiješnija je bila Lucija Ramadža koja je u kategoriji juniorki osvojila zlatnu medalju, dok su Bruna Baranić u kategoriji učenica i Ana Pentek u kategoriji mlađih učenica osvojile brončana odličja.

Zapažene nastupe i na ovom natjecanju imao je David Zoričić koji je osvojio dvije srebrne medalje: u kategoriji kadeta te juniora. U oba finala Davida je pobjedio stariji i iskusniji Luka Koščević, reprezentativac Hrvatske.

-Ipak, bio je to Davidov veliki iskorak ka državnoj medalji i reprezentaciji-kazao je Ivan Zoričić, trener karataša Šibenika.



Dio ekipe koji je snage odmjeravao u drugom dijelu natjecanja u disciplini borbe osvojio je 6 odličja. Najsjajnije je opet pripalo Tomi Mileti u kategoriji učenika dok je ostali dio ekipe osvojio brončana odličja i to: Petra Čatlak u seniorkama, Marta Dulibić u juniorkama, Nardo Vladić u mlađim kadetima, Toma Mileta u mlađim kadetima te Kiara Šarić u kategoriji učenica

25. travanj 2024 05:00