StoryEditorOCM
OstaloŠibenski taekwondoaši u Kninu

Ira Lambaša zlatna, Xing Yu Chen i August Lambaša srebrni

20. veljače 2017. - 09:59

U Kninu je održan otvoreni turnir u olimpijskom taekwondou za male olimpijce, mlađe kadete, kadete i juniore. Na turniru je nastupilo 499 natjecatelja iz 57 klubova iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Za šibenski taekwondo klub „Juraj Dalmatinac” nastupilo je 11 natjecatelja.

- Naši su predstavnici osvojili ukupno 5 medalja, i to 1 zlatnu, 2 srebrne i 2 brončane. Najveći uspjeh ostvarila je Ira Lambaša u konkurenciji mlađih kadetkinja do 51 kg. Ona je u polufinalnoj borbi pobijedila protivnicu iz Splita rezultatom 6:1, a u finalnoj je bila bolja od protivnice iz Gospića koju je savladala 14:4- kazao je Damir Lambaša iz "Jurja Dalmatinca".



Malo do zlata je falilo i Xing Yu Chenu u konkurenciji mlađih kadeta do 51 kg. On je u polufinalnoj borbi slavio protiv natjecatelja iz Zadra, ali je nažalost izgubio u finalu od protivnika iz kluba Gacka, te je osvojio srebrnu medalju. Srebro je osvojio i August Lambaša u konkurenciji malih olimpijaca do 24 kg.

Brončanu medalju osvojio je Matej Desanić u konkurenciji juniora do 78 kg. On je u četvrtfinalnoj borbi pobijedio protivnika iz kluba Solaris iz Šibenika s visokih 22:0, da bi potom, u vrlo tijesnoj borbi, u polufinalu izgubio rezultatom 16:19 od protivnika iz Zagreba.
Karla Drašković u kategoriji mlađih kadetkinja do 24 kg je također osvojila brončanu medalju..



Na natjecanju su nastupili još i Andrija Vlahov, Sara Rak, Tereza Berač, Lucija Desanić, Lana Lokas i Nora Lokas. Oni nisu uspjeli do medalje.

Članovi šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac” ekipno su u konkurenciji mlađih kadetkinja zauzeli visoko 6. mjesto između 57 klubova na ovom natjecanju.
Natjecateljima su u kutu bile trenerice Nives Radić i Ivana Lambaša.
Slijedeće natjecanje za borce „Jurja Dalmatinca” biti će „Dalmacija kup” na splitskim Gripama koji se boduje za državnu rang listu kadeta, a održava se 4. ožujka.

 

26. travanj 2024 12:07