StoryEditorOCM
OstaloVaterpolisti bez pobjede i u Kupu Hrvatske

Može li Komadina biti Solarisov Djed Božićnjak?

Piše Borislav JURAS
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
8. prosinca 2016. - 13:41

Vaterpolisti Solarisa nisu iznevjerili ni u Kupu Hrvatske, na splitskome Poljudu, barem kad je ovosezonski niz poraza u pitanju! S nova tri (Primorje EB 13:6, Jadran Split 14:5, Mornar BS 10:4), skupili su ih ukupno osam ove sezone. Natjecanje u nacionalnom kupu su završili u rangu trećeligaša Marsonije, bez osvojenog boda. Brođani su bili čak i efikasniji, zabili po 13 pogodaka Jugu i POŠK-u u zagrebačkoj skupini! Napad nije slučajno spomenut, pošto je baš to glavni ovosezonski problem Solarisa. U osam službenih utakmica, momčad iz Crnice ima prosjek od samo pet postignutih pogodaka!
– Jest, napad nam je bolna točka. Fali nam vođa u vodi. To baš u napadačkom dijelu dolazi do izražaja. Toga vođu ne mogu izmisliti. Nadam se da bi s povratkom Andrije Komadine, a očekujemo ga u veljači, taj dio naše igre mogao dobiti neophodnu sigurnost, pa i veću efikasnost. Barem ćemo smanjiti glupe pogreške, izgubljene lopte na vanjskim pozicijama, kojih je bilo i na splitskome turniru – kaže Renato Vrbičić, trener vaterpolista Solarisa, koji, generalno, nije nezadovoljan onim što mu je momčad pružila u utakmicama kupa.

 

Izuzetak je potpuno loša utakmica s Jadranom.
– S Primorjem smo zaslužili i bolji rezultat, imali ga i s Mornarom sve do pred kraj druge četvrtine, kad smo propustili postići pogodak u napadu s dva igrača više. Žao mi je što nisu na dispoziciji bila dvojica mladih igrača Malenica i Erak. Oni će, kao i njihovi vršnjaci, imati značajnu minutažu u nastavku sezone – najavljuje Vrbičić, shvaćajući da su baš ti mladi jedina nada za spas sezone. Ne više rezultatski, ali barem s ciljem da se počnu stvarati igrači konkurentni za seniorski, prvoligaški vaterpolo. On odbija pomisao o dovođenju pojačanja u zimskome razdoblju.
– Što će nam novi igrači? Zbog nekog rezultata, pobjeda protiv Zadra i Cattara? Ne, to mi ne treba. Prioritet nam je dignuti mlade. Slijedi nam više od mjesec dana u kojima nemamo službenih seniorskih utakmica, pa ćemo naglasak staviti na fizičku pripremu – obznanio je trener vaterpolista Solarisa.
Regionalna A-2 liga se nastavlja sredinom siječnja.

Preneseno iz Šibenskog lista od 8. prosinca 2016. godine

26. travanj 2024 11:46