StoryEditorOCM
NogometHajduk u mislima

"Narančasti" ne strahuju od favorita 2.HNL! Fuštin: U Goricu idemo po nastavak pozitivnog niza. Raspoloženje popravila i plaća za kolovoz

19. listopada 2017. - 14:45

Nogometaši Šibenika na gostovanje u Veliku Goricu putuju u dobrom raspoloženju, odnosno s nizom od tri utakmice bez poraza. Podsjetimo, "narančasti" su u protekla tri kola utržili sedam od mogućih devet bodova. Raspoloženje u autobusu Šibenika bilo bi još i bolje da su pobijedili Lučko u posljednjem kolu na Šubićevcu:

- Činjenica je kako je Gorica jedan od glavnih favorita u 2.HNL. Vjerujte, jako je ugodnije raditi i trenirati kada imate dobre rezultate kao što su naši u posljednje vrijeme. Zato u Goricu idemo po nastavak našeg pozitivnog niza- kaže Luka Fuštin, veznjak Šibenika.

"Narančasti" su nekoliko tjedana bili u žestokom rimtu srijeda- subota. Stoga je na igračima trenera Bormira Perkovića nerijetko bila vidljiva iscrpljenost. Posebice, u završnici utakmica, kada su neki nerijetko ostajali bez "pare". Konačno, nakon utakmice s Lučkim imali su dva slobodna dana. Jesu li napunili baterije uoči utakmice s Goricom koja je na rasporedu u petak u 15 sati?

- Trener nam je dao dva slobodna dana nakon Lučkog i mislim da smo ih iskoristili na najbolji mogući način. Jednako kao i cijeli protekli tjedan. Držim da smo se dobro odmorili i orni čekamo utakmicu- veli Fuštin.

U Turopolju će Fuština i ekipu dočekati nekadašnji suigrači u narančastom dresu- Toni Španja i Mario Marina. Riječ je o dvojcu koji sada drži konce u veznom redu Gorice:
- U kontaktu sam sa Španjom i Marinom, kao i sa svim svojim bivšim suigračima. Riječ je o vrlo dobrim nogometašima koji igraju u dobro organiziranom klubu. Međutim, nećemo imati niti malo popusta prema njima. U Gorici želimo uspostaviti naš stil igre i u Šibenik se vratiti s pobjedom- optimističan je Fuštin.

Gorica je na početku sezone odnijela bodove iz Šibenika. U 2. kolu slavili su 2:1 na Šubićevcu. Poslije te utakmice ostavku je dao i trener Zoran Slavica:
- Tadašnji i sadašnji Šibenik nisu za usporedbu. Od tada smo kao ekipa silno napredovali. Promijenili smo i sustav igre. U Gorici će biti neka sasvim druga utakmica- uvjeren je veznjak Šibenika.

Uvjeren u dobro izdanje svoje momčadi je i trener Borimir Perković:
- Baš me zanima kako će izgledati moji igrači protiv jedne od najboljih ekipa 2.HNL. Osobno, vjerujem u svoju momčad. Idemo u Goricu otvorenog garda i pokušat ćemo doći do pobjede. Analizirali smo Goricu, gledali smo i utakmicu s Dinamom II u kojoj su minimalno poraženi. Prvo poluvrijeme je Gorica dominirala, ali su potom primili gol i izgubili. Međutim, unatoč porazu pokazali su svoju kvalitetu. Ha, možda nešto "prepišemo" i od Dinamove taktike. Ali, prije svega ćemo težiti svojoj prepoznatljivoj igri- govori Perković.

Što se sastava tiče, Perković će moći računati na povratnike Pongračića i Ćosića. Opet će izostati Marko Bulat koji je na pripremama s U-17 reprezentacijom. Na put nije krenuo ni Brazilac Brito, koji je ozlijedio koljeno protiv Lučkog. Nema ni već duže ozlijeđenog Josipa Maleša. Ipak, stižu dobre vijesti glede Malešovog zdravlja:
- Mislim kako bi se Maleš već idući tjedan mogao polako priključivati našim treninzima- izvijestio je Perković.

Atmosferu u taboru Šibenika popravila je i informacija da je uprava uspjela skupiti novac i isplatiti plaće za kolovoz igračima i radnoj zajednici.

Svaka čast Gorici, ali glavna tema ovih dana na Šubićevcu je Kup utakmica koju Šibenik 25. listopada igra s Hajdukom:
- Naravno da nam u podsvijesti stoji ta utakmica s Hajdukom. Međutim, držimo se one da idemo utakmicu po utakmicu. Dakle, prvo treba apsolvirati Goricu, pa ćemo se koncentrirati na Splićane. Premda je taj sraz s Hajdukom vjerojatno za nas utakmica sezone- iskren je Luka Fuštin.

Pune ruke posla oko organizacije Kup utakmice s Hajdukom imaju i u kancelarijama na Šubićevcu. Još u srijedu u prodaju su puštene ulaznice po cijeni od 50 kuna. Tiskano je 3500 ulaznica za zapadnu tribinu na kojoj će biti smješteni pristaše Šibenika te 1200 karata za istočnu tribinu koja je rezervirana za simpatizere Hajduka. Prema trenutačnim informacijama, puno bolje ide prodaja ulaznica za istok. Ipak, ne dvojimo da će "narančasti" imati pravu potporu s tribina.

26. travanj 2024 16:30