StoryEditorOCM
NogometPeti poraz Šibenika

"Narančasti" pokleknuli u maksimirskoj šumi: Mladi dinamovci prekinuli pobjedonosni niz Perkovićeve momčadi

24. rujna 2017. - 20:33

Dinamo II – Šibenik 3:1 (2:1)
ZAGREB- Igralište Hitrec- Kacian. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelci: 1:0 Miklić (4), 2:0 Miklić (17), 2:1 Banić (41), 3:1 Cekici (48). Najbolji igrač: Borna Miklić (Dinamo II).

Dinamo II: Horkaš - Uremović, Stolnik, Perić, Čabraja - Plantak - Ćuže, Jurilj (od 40. Špikić), Knežević, Cekici (od 69. Čengić)- Miklić (od 79. Božić).
Šibenik: Žitnjak- Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa – Roca, Alispahić (od 64. Pongračić)- I. Stanić (od 61. Celić), Banić, Okechukwu (od 29. Fuštin)- Brekalo.

Šibenčanima taj Maksimir baš ne leži, jer opet su "narančasti" pokleknuli u "šumi". Bez obzira igrali protiv prve ili druge momčadi Dinama, Šibenik nikada nije pobijedio u Maksimiru otkako je neovisne Hrvatske. Ovaj put su "modri" prekinuli niz Šibenika od tri pobjede- dvije u prvenstvu (Kustošija i Sesvete) i jedne u Kupu (Zagora). Već u 4. minuti nakon kornera mrežu Žitnjaka načeo je Borna Miklić. Isti igrač bio je strijelac i 13 minuta kasnije, ovaj put poslije solo akcije Bojana Kneževića. Probudili su se momci Borimira Perkovića tek na izdisaju prvog poluvremena. Smanjili su prednost domaćina u 41. minuti, kada je ubačaj Alispahića glavom u mrežu sproveo mladi Stipan Banić. Minutu kasnije mogao je Šibenik i do izjednačenja, ali u matnoj sitaciji vratar Dinama Horkaš bio je uspješniji od napadača Šibenika Brekala. Sve nade u preokret gostiju uništio je u 48. minuti Endri Cekici lijepim udarcem s 30-ak metara. Loša vijest za Šibenčane je i ozljeda Nigerijca Okechukwua, koji je iz igre morao nakon samo pola sata. Radi li se o ozbiljnijoj ozljedi znat će se nakon liječničkog pregleda.
Bio je to peti prvenstveni poraz Šibenika, koji je trenutačno deseti na tablici sa šest osvojenih bodova. U idućem kolu, Šibenik gostuje u Varaždinu. Ta utakmica igra se u srijedu, 27. rujna u 16 sati.
 

26. travanj 2024 22:40