StoryEditorOCM
NogometGDJE ĆE KULA

Prvak s Rijekom odmara na Jadriji i čeka novi angažman: Izrael mi nije sjeo, milija mi je Turska (FOTO)

1. srpnja 2017. - 13:02

Neven Spahija i Ante Kulušić ipak neće postati susjedi u Tel Avivu! Makar su ga neki mediji već transferirali u Maccabi Petah Tikva, izraleskog prvoligaša iz predgrađa Tel Aviva, 31-godišnji šibenski nogometaš vratio se iz Svete zemlje bez potpisanog ugovora.

U kafiću "H20“ na Jadriji, popularno zvanom "Jole“, otkrio nam je kako je i dalje slobodan igrač...
- Istina je da sam bio u Izraelu, no odbio sam Maccabijevu ponudu. Nisam puno znao o izraelskom nogometu, želio sam se na svoje oči uvjeriti što me tamo čeka. I nisam baš bio zadovoljan onim što sam vidio. Tel Aviv je predivan grad, ali tu završava priča. Odustao sam od potpisivanja ugovora ponajviše zbog uvjeta u klubu. Maccabijev trening-kamp je na razini infrastrukture nekog našeg niželigaša. Bez namjere da ikoga uvrijedim. Novac nije bio sporan. No, s 31 godinom na leđima ne treba mi takva avantura – "otvorio“ nam se Ante Kulušić ili "mladi Kula“, kako ga često u Šibeniku zovu, da bi ga razlikovali od njegova imenjaka i prezimenjaka, šefa hrvatskih nogometnih sudaca.

 

Iskusni se stoper, kao po onoj staroj Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba, neobavljena posla ekspresno vratio na Jadriju. Na omiljeno šibensko kupalište, gdje je prije nekoliko godina našao svoj (ljetni) mir. Sa suprugom Jelenom, te kćerkama Karlom i Mašom. Njegova starija mezimica Karla pristala se i fotografirati s tatom, a povremeno se simpatično ubacivala i u naš razgovor. Rasplakala se tek kad je ostala bez naručenog "kapučina".

- Na Jadriju sam stigao čim smo dobili raspust u Rijeci. Ovdje zaista uživam. Tu je odmor za glavu i tijelo. Uz igru s djecom i kupanje, najdraže mi je napraviti roštilj ili popiti piće sa starim prijateljima – priča nam Ante.
Novi angažman stasiti Šibenčanin ne čeka, međutim, "sa sve četiri u zraku". Svakodnevno individualno radi na svom tijelu. Po posebnom programu, koji mu je dao njegov dugogodišnji kondicijski trener Krešo Baljkas.

- Moj pravi odmor trajao je pet, šest dana. Nakon toga sam počeo ozbiljno trenirati s Krešom, koji je, po meni, uz Tonča Cinottija najbolji trener za fizičku spremu na šibenskom području. Kako je on nedavno otišao na pripreme mlade košarkaške reprezentacije, snalazimo se tako da mi Krešo e-mailom šalje program rada – otkrio nam je Kulušić.

Ante se u našoj ćakuli rado prisjetio i riječke epizode, makar je trajala samo jedno proljeće. Više zbog osvojenih trofeja (prvenstvo i kup Hrvatske), nego zbog igara u dresu kluba s Rujevice.
- Prije svega, sretan sam jer su mi to prvi naslovi u karijeri. Lijepo je igrati u inozemstvu, vidjeti svjetske metropole, no pravi sportaš uvijek teži najvišem, želi se naći na tronu. Zbog toga sam boravak u Rijeci shvatio kao nagradu. Na Kvarneru mi se gotovo sve poklopilo. U svlačionici je vladala sjajna atmosfera, stekao sam nove prijatelje, a oduševila me i kvaliteta života u Rijeci. Naravno, tu je i druga strana medalje.

 

Razočaran sam što sam odigrao samo pet utakmica. Tješi me jedino činjenica da sam u Rijeku doveden kao zamjena za ozlijeđenog Župarića. Da nisam bio u top-formi, jer prethodno nisam prošao pripreme u Turskoj – realno zbori šibenski branič, koji je, bez obzira na "mrvice“ što mu ih je dao, nahvalio Matjaža Keka, Slovenca na riječkoj klupi.
- On je pozitivni luđak! Kek u svakom trenutku zna što radi. Kod njega se ništa ne događa slučajno. Ugodno me iznenadio ogromnim znanjem, pristupom radom. Najviše me impresioniralo koliko brzo igrači napreduju pod njegovim vodstvom – istaknuo je Kula.

On i njegov menadžer nastavljaju osluškivati tržište, u potrazi za ozbiljnim ponudama. Kulušić, čini se, nema ništa protiv ostanka u Hrvatskoj, no teško će odoljeti novom pozivu iz Turske.
- Trenutačno sam u razgovorima s jednim hrvatskim klubom. No, još smo daleko od realizacije posla. Turska je uvijek jedna od opcija. Tamo su mi ostala otvorena vrata, a dobra je stvar što oni kreću kasnije s pripremama, pa se mogu lakše uklopiti u slučaju da dobijem angažman – kaže nekadašnji igrač Genclerbirligija, Balikesirspora i Hacettepea.

Kula je u Rijeci puno jednostavnije pratio i igre svoga Šibenika. Nije skrivao razočarenje što njegov matični klub u prošloj sezoni nije napravio iskorak.
- Ne samo da nismo napravili iskorak, nego smo rezultatski napravili dva koraka unatrag! Svi mi, koji volimo Šibenik, ne smijemo se zadovoljavati prosječnim rezultatima. No, valja zatvoriti i tu stranicu. Okrenuti se novoj sezoni. Vjerujem da ćemo uskoro ponovno doživjeti da Šubićevac bude pun. Da će se grad i klub ponovno probuditi – priželjkuje Ante Kulušić.

26. travanj 2024 18:12