StoryEditorOCM
NogometU nedjelju oproštaj

Evo kakva je sudbina nogometnog Šibenika: Na mladima Šubićevac ostaje (FOTO)

27. svibnja 2017. - 20:03

Kad je na početku ove sezone, u drugom kolu Šibenik remizirao u Novigradu (0:0), većina je prijatelja Šubićevca bila je pomalo razočarana rezultatom iz Istre. Danas, nakon istovjetnog remija na istom travnjaku dva kola prije kraja, šibenski navijači mogu biti zadovoljni jer su "narančasti“ nastavili niz nepobjedivosti i devetu utakmicu zaredom.
Čvrstu, gotovo granitnu obrambenu koncepciju Zorana Slavice nisu poremetile ni promjene u sastavu. Kao što je najavio nakon utakmice sa Sesvetama, u kojoj su Šibenčani osigurali drugoligaški status, Lav je u Istri u "vatru“ gurnuo mlade snage. Na gol je postavio nigerijskog vratara Ezekiela Ayotundea, desnog je stopera zaigrao Ivan Stanić, a iza najisturenijeg napadača Ante Živkovića ordinirali su Luka Celić i Stipe Maretić. I, čini se, dobio pozitivan odgovor na pitanje može li na spomenute nogometaše računati i iduće sezone.

 

- Moram pohvaliti njihov učinak u Novigradu. Ayo je bio dobar, siguran na vratima. Nažalost, pri kraju se utakmice teško ozljedio, "propalo" mu je koljeno, pa je ušao pričuvni vratar Paško Stanić. Paškov prezimenjak Ivan pokazao je da je upotrebljiv na stoperskoj poziciji. Dobro je čitao igru, solidno iznosio loptu prema veznjacima. Maretić je u prvom dijelu bio pomalo rezerviran, ali se razigrao u nastavku i stvorio jednu dobru šansu. Posebno me razveselila dobra Celićeva reakcija. Cijelu utakmicu je bio vrlo dobar, pogotovo u taktičkom smislu. Jedino je šteta što nije realizirao stopostotnu situaciju, koju si je sam kreirao – komentirao je Slavica po povratku iz Istre.

Novigradske nastupe Ayotundea, Maretića i Ivana Stanića mogli bismo nazvati i povratkom otpisanih. Nigerijca je Rijeka poslala u Šibenik na kaljenje, dok su potentni šibenski mladići, zapravo, sami sebe otpisali odlascima u Lošinj (Stanić), odnosno Hajduk, a poslije i u tribunjsku Mladost (Maretić).
Zoran Slavica je u Novigradu, očito, znao što radi. Nedostaci Šibenika jasni su i kad "narančasti“ istrče s udarnom postavom, no već je prvi dojam nakon pogleda na novigradski zapisnik bio da trener Šibenika nije "lopatom“ ubacivao igrače s klupe u prvih jedanaest. Rodina je, sasvim logično, zamijenio Bandalom, u izostanku Muse na lijevog beka prebacio njegova sunarodnjaka Collinsa, a u vrhu napada Mira Slavicu zamijenio sličnim tipom napadača, Antom Živkovićem.
- Možda me i najviše raduje činjenica da se nije osjetio izostanak bitnih igrača. Utakmica s Novigradom je pokazatelj da se možemo osloniti na igrače s klupe. No, bitno je da u kontinuitetu, i kolektivno, i individualno, pružamo takve predstave – podcrtao je Slavica.

 

Predstave igrača iz drugog plana ohrabrile su i direktora Šibenika Novicu Ljubičića.
- Kad je riječ o idućoj sezoni, već sada imamo jasni plan po kojemu bismo talentirane kadete priključili pripremama prve momčadi. Razmišljamo čak i o tome da za neke od njih zatražimo posebnu liječničku dozvolu, kako bi u iznimnim situacijama mogli konkurirati i za nastup u Drugoj ligi - hrabro najavljuje Ljubičić još jaču orijentaciju na mlade snage u novoj sezoni.

A prije negoli se na Šubićevcu u potpunosti okrenu slaganju križaljke za iduću sezonu, morat će odraditi još jedan ispit. U nedjelju u 17,30 sati u Šibenik stiže novi prvoligaš Rudeš. Slavica i njegovi momci imaju priliku završiti sezonu s okruglih deset utakmica bez poraza. Naravno, sve bi bilo još slađe, kad bi prvak pao na Šubićevcu.
- Trebamo odigrati do kraja pošteno. Rudeš je osigurao titulu i u Šibenik dolazi neopterećen. Nije nam samo izazov pobijediti prvaka, već barem još malo osvijetliti sezonu, koja je imala previše tmurnih tonova – poručuje trener Šibenika Zoran Slavica.


Marko Bulat ide očevim stopama
Makar Ljubičić nije precizirao na koje se kadete računa u novoj sezoni, gotovo je sigurno da je mislio na Marka Bulata, sina nekadašnjeg reprezentativca Jose, kao i na Bruna Bitunjca, čiji je brat Frane također među prvotimcima.
- Vjerujem u talent naših kadeta i starijih pionira, uz napomenu da se naš pogled ne zaustavlja na Šubićevcu. Želimo "pokriti“ šire područje. Otud i "poletarci“ iz Biograda i Knina u našim selekcijama – oglasio se prof. Joško Belamarić, šef omladinskog pogona na Šubićevcu.

26. travanj 2024 05:40