StoryEditorOCM
NogometLjubičićev plan

Kako ojačati Šubićevac? Jednostavno! Vratiti 'odbjegle sinove' Španju, Šaru, Kendeša, Okechukwua...

18. svibnja 2017. - 13:18

Nevjerojatna je šibenska nogometna priča! Prije samo godinu nogometaši Šibenika "gazili“ su prema Prvoj ligi, kad su rezultatski (i doslovno) pokisli u Sesvetama (2:0) i polako počeli gubiti boj s vinkovačkom Cibalijom. Godinu dana poslije upravo su (domaćom) pobjedom nad Sesvetama kuvertirali drugoligaški ostanak. Zato je nevjerojatna bila sreća šibenskih nogometaša, ali i funkcionera prošle subote.

 

- Pravo je čudo što smo napravili u posljednja dva mjeseca – govorio je uvijek odmjereni Marko Slavica, najstariji nogometni senator na Šubićevcu i član Nadzornog odbora kluba.
Zadovoljni su bili i drugi "senatori“ - Goran Jurišić - Mišketa, Ante Kulušić, vječni prijatelji kluba poput Zdravka Kursana… Konačno su se mogli opustiti Joško Jurić i ostali članovi klupske vrhuške, svjesni da nisu bili daleko od povratka u trećeligaško "blato“.



Izvedbe nogometaša Šibenika tijekom cijele su sezone bile daleko od idealnih. Ni pod Zoranom Slavicom Šibenik nije igrao na ljepotu, no u zadnjih je osam kola njegova momčad imala šampionski ritam. "Narančasti“ su skupili 16 od moguća 24 boda, uz samo četiri primljena pogotka, od čega tri iz jedanaesteraca, uz jedan autogol! U tih je osam kola jedino novi prvoligaš Rudeš imao bolji bodovni saldo od Slavičine momčadi.

- Kad sam preuzeo klupu, naša je glavna misija bila sačuvati drugoligaški status i u njoj smo uspjeli. Koliko nam je god drago zbog osiguranja ostanka, toliko smo zadovoljni što se ova turbulentna sezona primiče kraju. Još su, međutim, dva kola pred nama. Valja ih odraditi pošteno, kako smo igrali i u proteklom razdoblju. Protiv Novigrada i Rudeša dat ću priliku igračima s klupe, koji su dosad bili u drugom planu. Moramo ih testirati, kako bismo imali uvid u to na koga možemo računati iduće sezone, za koju se već ozbiljno zagrijavamo – govori Zoran Slavica, pod kojim su šibenski nogometaši rezultatski "procvali“.
Proljetni uspjesi, međutim, nisu zavarali ni navijače ni ljude u klubu. Većina njih svjesna je da je Slavica izvukao i više od maksimuma momčadi. Da su pojedinci odigrali iznad svojih limita vrijednosti.

 



Možda je i najšutljiviji među spomenutim "senatorima“ nakon pobjede nad Sesvetama bio Novica Ljubičić. No, direktor Šibenika bio je samo prividno miran. Neslužbeno, Ljubičić gori u želji da pokrene "rijeku“ povratnika na Šubićevac. Da momčad za novu sezonu osnaži s "odbjeglim sinovima“ – Španjom, Šarom, Kendešom, Okechukwuom… Novica u potrazi za pojačanjima ni u ludilu ne želi preskočiti dalmatinski "bazen“. Zato glasno razmišlja o Splitovu Ivanu Tomičiću, koji je prošlog ljeta bio na Šubićevcu ali nije prošao na probi(!), o Kristijanu Puljiću, igraču Hajduka, koji trenutačno boravi na posudbi u Imotskom…

- Želja za pojačanjima bila bi puno umjerenija da uz Stipana Banića imamo još kojeg juniora, koji bi mogao brzo uletjeti u kadar prve momčadi. Sada je, naime, najviše talenata među kadetima i starijim pionirima. No, to ne znači da ćemo igrače dovoditi šakom i kapom. Mi nemamo dovoljno financijskih sredstava za to. Radije ćemo uložiti novac u tri prava igrača, kapitalca, nego u deset njih s kojima ćemo zakrpati broj – naglašava Novica Ljubičić.

Na tragu Ljubičićeve izjave je i još jedan dugogodišnji član klupskog vodstva, sadašnji član Nadzornog odbora Željko Dulibić.
- Dogodine ne smijemo srljati, biti preambiciozni. Dok ne pronađemo pravog, stalnog sponzora, morat ćemo se zadovoljiti zlatnom drugoligaškom sredinom. To je sada naša realnost – trezveno će Dulibić.

24. travanj 2024 16:42